Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Sandra Nordqvist

Berätta kort om dig själv
Mitt namn är Sandra Nordqvist, född 1990 och bofast i Vuollerim, Lappland. Skrivandet började för mig i barndomen, och var till stor del riktat till fantasy på den tiden. Sedan övergick det till skräck eller berättelser med övernaturliga element, en och annan novell i science-fiktions anda men det blir då och då även personskildringar. Förutom skrivandet så gillar jag att prova på ritande, läsa böcker och även fotografering där favoritmotivet är norrsken.

Hur fick du idén till din novell?
Jag tänkte hur det skulle vara om fikastunden var det viktigaste i hela berättelsen. Att den var i centrum, och från det spann idéerna till olika riktningar berättelsen kunde ta. Att någon skulle använda fikastunden för att hjälpa en annan person, vilket ledde till vad min novell handlar om.

Vad betyder skrivandet för dig?
Jag vill inte låta för allvarlig, men allt. Det betyder i princip allt för mig. Nog kan det gå en dag eller två utan att jag skriver, men jag kan slå vad om att under de dagarna så hinner jag tänka ut scener att skriva, eller saker som ska hända i någon berättelse jag håller på med. Det är väldigt sällan jag inte har med mig ett anteckningsblock vart jag än går.

Hur sorterar du din bokhylla?
Sortering, vad är det? Nej, just nu finns det inte mycket till sortering utan jag stoppar in böcker där de får plats. Jag skulle behöva en hylla till, eller två, för att bekvämt få plats med dem alla.

Hur viktigt är fika för dig?
För mig är fika en trevlig stund som jag antingen kan spendera ensam, eller med någon. Det är inte livsviktigt att få komma ut och fika, men nog att det alltid lika roligt när det händer.

Vad är ditt favoritfika?
Varm choklad och en bakelse, eller en bit kladdkaka med vispgrädde.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Sandra Nordqvist medverkar med novellen ”Operation: Fikastund”. 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.