Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Jimmy Håkansson

Berätta kort om dig själv
Jag är en thirty-something kulturskribent som det senaste året har bestämt sig för att lära mig att skriva fiktion.
Hur fick du idén till din novell?
Det var inte så mycket en idé som ett infall. Jag tryckte på tangenterna tills något som liknade en historia och ett skeende fastnade på skärmen. På den vägen var det.
Hur sorterar du din bokhylla? 
Jag är bättre på att osentimentalt sluka böcker än att pedantiskt samla på dem, med det sagt så har jag knappt en bokhylla. Böcker som jag inte har läst lägger jag på hög – på fönsterbleck, byrålådor och i hyllor – tills jag har läst dem. Därefter stuvar jag ner dem i kartonger och sänker ner dem i källarmörkret.
Vilken är din mest heliga plats?
Framför tangentbordet när familjen har somnat.
Vad är du mest rädd för?
Att sluta skriva.
Vem fikar du helst med?
Mig själv. Som förälder och introvert värdesätter jag min egentid.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Jimmy Håkansson medverkar med novellen ”Oss män emellan”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.