Författare berättar

Över en vårfika med Helen Lindholm

Berätta kort om dig själv
Jag är en 45-årig dalkulla som alltid har läst kopiöst mycket. I mellanstadiet upptäckte jag Stephen King och sedan dess är deckare, skräck och spänning de genres jag läser allra helst. Nu skriver jag i spänningsgenren också, min roman Begär-Mörk Kärlek kom ut i december på Visto Förlag. Jag har medverkat i fyra novellantologier också, och mina bidrag har varit åt det mörkare hållet. Jag har två tonårsbarn och tre katter och när jag inte läser eller skriver så bloggar jag om läsande och skrivande på www.lasaochlyssna.wordpress.com


Hur fick du idén till din novell?

Saker vi inte talar om var ett ämne som jag verkligen gick igång på. Så Nattpappan handlar om allt möjligt elände…men hintar om hämnd. Jag tycker om att försöka få till en plot twist i slutet av mina berättelser.

Är det viktigt att läsa böcker? 
Att läsa är otroligt viktigt, det vidgar dina vyer, utvecklar ditt språk och din fantasi, gör dig allmänbildad och smart. Och så är det ju så vansinnigt roligt!

Pocket, inbunden eller e-bok? 
Pocket eller inbunden, bara det är en riktig, fysisk bok. För mig kommer aldrig e-boken att vara ett fullgott alternativ till en pappersbok. Doften och känslan av en bok är härlig. Jag minns fortfarande hur det luktade på biblioteket i samhället där jag växte upp.

Berätta om ditt bästa fikaminne
Efter det att jag födde mitt äldsta barn, min dotter, så kom barnmorskan in med en bricka med te, smörgås och ett tänt ljus. Där satt vi med vår nya familjemedlem och fikade för allra första gången. Annars är det alltid oslagbart gott att fika i skogen.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Helen Lindholm medverkar med novellen ”Nattpappan”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.