Författare berättar

Över en sommarfika med Sylvia Lidén Nordlund

Fotograf: Christian Persson

Berätta kort om dig själv
Jag är född och bosatt i Göteborg. Min familj träffar jag så ofta tillfälle ges. När alla är samlade, blir vi elva personer runt bordet.

Jag arbetar i egen regi på Amadora, med samtal och relationer i olika former och skriver på den tid som blir över. Min debutroman, första delen i trilogin om Mia, har ett förlag och kommer i sommar. På min lediga tid läser jag spanska, dansar finsk tango då och då samt umgås med vänner. Promenerar mycket, tränar och lär mig yoga.

Bloggar gör jag på www.sylvialidennordlund.se

Hur fick du idén till din novell?
Ibland tittar jag på ett teveprogram som heter ”My 600-lb life”, och förundras över den styrka deltagarna besitter som lyckas förändra sina överviktiga liv. Deras livsberättelser om hur mat ger den enda trösten, har berört mig och inspirerat när jag hittade på berättelsen om Mattias och meningen i hans liv.

Vilken bok önskar du att du hade skrivit?
”Borta med vinden”, har alla varianter av relationer som jag önskar i en bok, en klassiker som de flesta känner till. Dessutom slutar den med ett odödligt citat som jag ofta säger till mig själv: ”I morgon är en annan dag”. I elvaårsåldern såg jag den på bio med min mamma och har sedan dess både sett och läst den många gånger.

Hur peppar du dig själv när du tvivlar på din egen berättelse?
Lyckligtvis har jag ett nätverk av skrivande vänner att samla kraft hos när tron på berättelsen och framförallt den egna skrivförmågan tryter. Vi hörs ofta och ses på olika releaser och förstås på bokmässan då tre författare som jag lärde känna på en skrivarkurs 2013 bor hos mig. På den tiden hade ingen av oss blivit publicerade, och nu är alla fyra flerfaldigt utgivna.

Vad är det vanligaste folk säger när du berättar att du är författare?
”Å så spännande!”

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en sommarfika” där 27 författare delar med sig av berättelser om livets mening. Sylvia Lidén Nordlund medverkar med novellen ”Ett lättare liv”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.