Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Jan-Eric Boo

Berätta kort om dig själv
Pensionerad polis som älskar böcker men numera har dom i en bokhylla på nätet i form av ljud och e-böcker vilket är väldigt praktiskt då du alltid har ditt bibliotek med dig och tillgängligt. Gift sedan länge och har en vuxen son. Sedan några år bosatt i en liten lägenhet men vistas nästan alltid året runt i ett hus vid havet där inspirationen till mina berättelser växer fram och sakta men säkert tecknas ned samtidigt som jag förförs av det speciella ljus som är unikt för platser där himmel möter hav. Resor och fotografering är och har alltid varit min passion här i livet. Genom mitt yrke har jag fått mycket upplevelser och känslor, ofta traumatiska, vilka numera på ålderns höst omvandlas till fiktion i mina manus. Snacka om att verkligheten överträffar dikten.

Hur fick du idén till din novell?
Som det mesta av mitt skrivande, är idén till min novell en fiktion av en händelse jag upplevt i mitt yrkesliv.

Hur sorterar du din bokhylla?
Som jag nämnde ovan sorteras min bokhylla numera av sig själv då alla mina böcker sparas ner i molnets oändliga bokhylla där alla mina ljud och e-böcker automatiskt sorteras in.

Vilken är din mest heliga plats?
Min heligaste plats och mitt Shangi-La är huset vid kusten där jag i det inglasade uterummet värker fram alla mina minnen och erfarenheter och formar dem till fiktiva berättelser med mycket känsla och dramatik.

Vad är du mest rädd för?
Jag fruktar mest alla goda människors tystnad när det onda mer och mer hörs och får stå oemotsagt i vår värld, där lögn blir till sanning och sanningen tigs ihjäl.

Vem fikar du helst med?
Helst fikar jag med min hustru som regelbundet avbryter mig i mitt skrivande och frågar om det skulle smaka med en kopp. Aldrig smakar kaffet så bra som just då.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Jan-Eric Boo medverkar med novellen ”Julkortet”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.