Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Snezana Lindskog

Berätta kort om dig själv
Enveten, energisk och evigt sökande efter nya utmaningar. Älskar att skapa såväl med ord som med färger. Bilderna tillkommer i Photo Shop och blir ibland till bildspel. Till vardags är jag fritidspedagog som trivs med att skapa tillsammans med barnen.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Novellen fanns sedan ett år tillbaka och blev skriven som en av 21 kärleksberättelser som jag och min man hade skapat som tävlingsbidrag i en annan novelltävling.  När novellerna blev klara insåg vi att de föll under temat ”Alla kärlekens färger”. När jag såg evenemanget om antologin visste jag genast vilken av novellerna jag ville bidra med i just denna antologi. Jag och min man är ett regnbågskärlekspar. Vi ville gärna bidra med texter till omvärlden om att kärleken har alla färger.

Hur fick du idén till din novell?
“Sommaren vid Skärsjön” växte snabbt och händelserna formades allteftersom jag skrev. Jag ville gärna skriva om kärlek mellan två killar som skulle utspela sig på 60 talet. Det krävdes en del återblickar och lite forskning för att placera de två killarna i den miljö som jag tyckte passade mina karaktärer bäst.

Vad betyder skrivande för dig?
En kär flykt till andra världar skapade av mig själv. Jag blir guden som ser till att berättelserna sker så som jag vill att de ska utspela sig. Det är en avkopplande syssla som ger ro när skrivandet flyter på men skrivandet kan också ge frustration när skrivkrampen kommer på besök.

Vad är en lyxfika för dig?
För att en lyxfika ska få kallas just så, krävs tre viktiga beståndsdelar.

  1. Platsen är viktig. Här krävs, ro harmoni och stämning.
  2. Personen/personerna ska vara kärleksfullt utvalda, alltså någon/några jag vill dela tillvaron och fikan med.
  3. Själva fikan måste vara av lyxigt slag. Bara det bästa som förtrollar gommen är gott nog.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Snezana Lindskog medverkar med novellen ”Sommaren vid Skärsjön”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.