Författare berättar

Över en sommarfika med Ann Hempel Pertmann

Berätta kort om dig själv
Uppvuxen i Uddevalla, bosatt i Skåne sedan många år med man, fyra döttrar, hus och trädgård. Bra på geografi, på att vissla och att  skriva fort på tangenterna utan att titta. Usel på inredning och träning.

Hur fick du idén till din novell?
Eftersom jag har barn, och dessutom många av dem, så är barnen det centrala i mitt liv. Jag tycker mig märka att många ensamstående människor utan barn känner sig tvingade att försvara sina livsval och livssituationer. Och jag kände ett behov av att säga att så är det inte alls! Jag vet att det finns annat att fylla livet med, och det hade jag också ha gjort om mitt liv sett annorlunda ut.

Vilken bok önskar du att du hade skrivit?
Emma Hambergs böcker får mig att skratta högt av igenkänning. Nu är det kanske ett dumt exempel, eftersom det jag skriver inte liknar hennes produktion det minsta.

Hur peppar du dig själv när du tvivlar på din egen berättelse?
Peppa vet jag inte. Antingen så stänger jag dokumentet och surar eller så får jag väl fixa till det.

Vad är det vanligaste folk säger när du berättar att du är författare?
”Jag har alltid tänkt att jag ska skriva något.”

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en sommarfika” där 28 författare delar med sig av berättelser om livets mening. Ann Hempel Pertmann medverkar med novellen ”Kebnekaise”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.