Författare berättar

Hitta glädjen

Jag har en dröm. En dröm där jag är en glad, fri, stark, springande författare som sprider glädje omkring mig.

Malin Lundskog
Malin Lundskog – Hälsa Mera

Malin Lundskog pratar om hälsa, men desto mer om glädje. De har en tendens att gå hand i hand, något många tyvärr missar att se. Många tränar, ofta hårt, i jakt på den perfekta vikten och kroppen eller kanske den perfekta tiden i löparspåret. För vi vet ju alla hur viktigt det är att ha mål. Eller?

I all denna hets är den en komponent som ofta glöms bort, glädje.

Malin brukade vara likadan. Då. I sitt förra liv.

Då sprang hon, men inte för att hon ville, det var ett nödvändigt ont. Ett tvång. Det handlade om att prestera, bli bäst. Perfekt puls, distans och tid.

Hon gick in i den berömda väggen, utmattningsdepression.

Men nu har Malin hittat sitt nya jag, sitt nya liv. Hon springer för att det ger henne glädje, hon går på konsert för att det ger henne glädje. Två helt olika aktiviteter som ändå har något så viktigt gemensamt. Gemenskapen.

På senare tid har Malin även hittat tillbaks till en annan glädje. Hon har börjat skriva. Det började med att hon hittade en tävling till Ariton Förlags novellantologi ”Insikter”, och när hon fick veta att hennes novell kommit med upplevde hon den där känslan hon nu känner rätt väl, glädje. Äkta glädje. Och hon fortsatte skriva. Idag har hon, förutom ”Insikter” även varit med i novellantologin ”Över en fika”, gett ut fackbok tillsammans med kollegan Malin Odéhn vid namn ”Hälsan i fokus – för framgångsrika ledare”, och nu senast sju nya novellantologier, en för varje dödssynd.

Detta gjorde att hon föll tillbaks lite i gamla spår. Hon bestämde sig för att skriva en roman, hon bestämde även ett datum då den skulle vara klar. Och för att det verkligen skulle bli gjort berättade hon om det till andra, för då måste hon ju skriva, hon är ju tvungen. Hittills har hon knappt skrivit något alls. Glädjen försvann och in marscherade tvång och prestationsångest.

Detta är något vi nog alla gör alldeles för ofta, sätter upp en massa krav på oss själva. Ofta helt omedvetet. Men något jag tycker är viktigt att komma ihåg är att glädjen har inte förvunnit, den är inte borta. Den är bara undanskuffad, bortglömd. Men den finns där, det gäller bara att hitta den igen.

Malin har hittat sin glädje, sitt nya liv, sitt nya jag.

Både jag och Malin hoppas att du hittar din glädje och ditt nya liv. Och du, när du hittar den, sprid den vidare. För delad glädje är dubbel glädje!

 

Är du intresserad av att höra mer, klicka här.

Veronica Jugen

Har älskat att läsa och skriva sedan jag var liten. Under en lång tid var det min terapi, mina enda vänner, min tillflykt från verkligheten. Jag har alltid skrivit för min egen skull, alltid älskat att kunna få ner mina dagdrömmar och fantasier på papper, att kunna måla upp nya världar med ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.