Om webbtidningen

Petra AritonSå länge jag kan minnas har jag haft en kärlek till det skrivna språket. På önskelistan till födelsedagar och jul fanns alltid böcker. Jag var en flitig besökare på biblioteket. Jag fyllde anteckningsböcker med berättelser. I skolan var, utan tvekan, svenska det roligaste ämnet. Som mest hade jag över 30 brevvänner från hela Sverige. Jag skrev långa brev om mina vardagsfunderingar.

Att jag idag arbetar som förläggare och författare är därför egentligen ingen överraskning. Vägen dit har dock varit krokig, från en magisterexamen i pedagogik med inriktning på personalutveckling och utvärdering till utbildad kroppspsykoterapeut med teknikerna intuitiv massage, light puncture, voice dialouge och frigörande andning. Jag har jobbat med allt från lägerledare, bildlärare och ungdomscaféföreståndare till glassförsäljare, arbetsmiljökonsult och torgintervjuare.

Våren 2012 spökskrev jag ICA-handlaren som drog i nödbromsen, en bok om medveten närvaro, som är min coachkollega Roger Marklunds berättelse om hur han trodde att livet var slut när han hamnade på hjärtintensiven och hur han då bestämde sig för att aldrig mer missa en endaste sekund av sitt liv igen. Det var när boken nästan var klar som det landade en vision i mig att fortsätta hjälpa personer som bär på en verklighetsbaserad berättelse som de vill få publicerad. Jag startade Ariton Förlag, som är ett förlag med utgivning inom personlig utveckling.

I webbtidningen Allt om skrivande ger vi skrivtips och inspiration till skrivande – helt gratis!

Med förhoppning om inspirerande läsning,
Petra Ariton
Chefredaktör och bokdrömsmöjliggörare

One thought on “Om webbtidningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.