Författare berättarLoser

Fyra frågor till Fanny Lundgren

I slutet av september ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Loser” där 30 författare delar med sig av berättelser om förlorare. Fanny Lundgren medverkar med novellen ”Det finns inga förlorare”.

 

Berätta kort om dig själv
Jag heter Fanny Lundgren, född 1993 och studerar just nu sista terminen för att få en master i arbets- och organisationspsykologi. Jag har en hund som jag går en del kurser med och på fritiden gillar jag att jogga, läsa samt skriva m.m.

Vilka är dina tankar kring begreppet loser?
Tankarna går åt olika håll. Å ena sidan tänker jag på filmer där antagonisten ofta använder det som en förolämpning mot protagonisten. Då menar man ofta på att ’losern’ är någon som är töntig/ nördig. I övrigt tänker jag på människor som kanske inte är där samhället antar att man ska vara i sina liv vid en viss ålder. Överlag känns det som om begreppet används för att beskriva människor som har ’varit fel’. Det utgår på något sätt ifrån principen att det finns någonting som är rätt eller fel i hur man ser ut, lever och vad man väljer att göra med sitt liv. Med undantag för olagliga samt skadliga saker känns det aldrig som om någon annan har rätt att säga åt en person att den är eller befinner sig på fel ställe i livet. Hela begreppet, om man vill analysera det så djupt, känns väldigt subjektivt och det känns inte logiskt att någon annan ska få bestämma huruvida en person är en loser utifrån sina egna tankar och värderingar.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet är både det roligaste och mest frustrerande som finns. Det är en av de få hobbys som varit relativt stabilt under en längre tid. Ibland går det lätt att få ut sina tankar och ibland tar idéerna aldrig slut. Sedan är det tvärtom och man har bokstavligen ord- och idétorka. Men oavsett det är lätt eller svårt betyder det oerhört mycket.

Vilken bok/vilka böcker ser du fram emot att läsa i sommar?
Eve of Man 2 av Giovanna & Tom Fletcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.