Författare berättarSkriv om ditt liv

Fem frågor till Annica Poring

Av Petronella Simonsbacka

Fem frågor till Annica Poring, som författardebuterade med självbiografiska Kära klasskamrater, som även blev ljudbok i höstas. Annica är aktuell med boken ”Skriv om ditt liv” som Ariton Förlag ger ut i slutet av september. I boken medverkar 11 författare som ger sina bästa tips till den som funderar på att skriva självbiografiskt.

 

Hur kommer det sig att du skriver självbiografiskt?
–  Jag hade en historia jag ville berätta och då den byggde på mina egna erfarenheter av mobbning valde jag att skriva självbiografiskt.

Kan du berätta lite om arbetsprocessen bakom din debutbok?
– Boken är uppdelad i stycken som berättar “en historia i sig”. De påminner om blogginlägg då de tar upp ett ämne i taget. Jag hade läst böcker med liknande upplägg och gillade skrivformen.

Blev din bok en revansch?
– Ja, på sätt och vis, men revanschen började egentligen med Facebook-inlägget som boken bygger på. I det står jag upp för mig själv inför mina gamla klasskamrater. Något som jag borde gjort för 20 år sedan men inte hade modet eller styrkan till då.

Föredrar du att skriva självbiografiskt eller skönlitterärt?
– Jag skriver helst om människor och aktuella samhällsfrågor. Om det är i skönlitterär form eller inte spelar inte så stor roll, bara jag når ut med budskapet. Hittills har det fungerat bäst i fakta- eller självbiografisk form, men jag är öppen för det mesta.

Var har du för dig just nu?
– Just nu skriver jag på ett manus för ljudbok och medverkar i Ariton Förlags kommande antologi om att skriva om sitt liv.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.