Författare berättarÖver en fika i Svea Rike

Över en fika med Malin Strandh

Berätta kort om dig själv
Jag är trettiofem år och bor söder om Stockholm. Lever tillsammans med min man och våra två barn på sex och tre år. I huset finns också en hund.

Helst av allt umgås jag med min familj och mina vänner. Till vardags jobbar jag i ett familjeföretag och är även involverad i en ideell idrottsförening. Skriver, det gör jag lite varstans. Gärna hemma i soffan men även på mobiltelefonen när man kommer på något som måste skrivas ner.

Hur fick du idén till din novell?
Egentligen brukar jag känna mig låst till ett färdigt tema men här insåg jag att det finns så mycket som skrämmer oss människor. Sedan fick jag en scen i huvudet och efter det vara det bara att bygga vidare.

Hur sorterar du din bokhylla?
Jag vill påstå att jag har en viss ordning. Alla böcker står snyggt i rader men det är nog egentligen en salig blandning av både biografier, deckare och klassiska romaner, allt lite huller om buller. Det är lite som en godispåse, man stoppar ner handen och vet inte riktigt vad man får upp.

Vilken är din mest heliga plats?
Hemma! Jag är en riktig hemmamänniska som tycker att borta är bra men att hemma är bäst.

Vad är du mest rädd för?
Spontant måste jag säga ormar. Jag är verkligen livrädd för ormar.

Vem fikar du helst med?
Jag hade så gärna tagit både en påtår och tretår tillsammans med Astrid Lindgren. Tänk att få prata med henne om livet och skrivande. Fråga henne hur hon kunde ha sån fantasi och komma på alla fantastiska karaktärer.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Malin Strandh medverkar med novellen ”I skuggan av vår tid”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.