Novellsamling om relationer

Avsked – Ellinor Knoxborn

Av Ellinor Knoxborn

Ellinor Knoxborn, 22 år. Studerar Kreativt Skrivande vid Södertörns Högskola. 

Ellinor KnoxbornJag har alltid tyckt om att skriva men tanken på att det skulle kunna vara något mer än en hobby fick jag när jag jobbade för Polismyndigheten i Stockholms län. Där fick jag skriva artiklar till deras personaltidning Sambandet och till deras interna och externa webbplats. Att få se mina artiklar tryckta i tidningen var en häftig känsla. Sedan dess har jag läst en kurs i kreativt skrivande för att bredda mitt skrivande från journalistiskt till fler genres.

Hur fick du idén till din novell?
Jag skrev den under en delkurs på högskolan som kallades ”prosaövningar”. Läraren pratade mycket om novell som genre och att ett typiskt kännetecken är att det ofta finns en överraskning eller tvist i slutet. Min novell började som en idé om en tvist och sedan växte resten av historien fram utifrån det.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivande för mig är en metod för att uttrycka mig, reflektera, visa och hitta sidor hos mig själv. Jag tror att de flesta hittar en metod för detta på något sätt och för mig är metoden att skriva.

Beskriv din favoritskrivplats
Favoritskrivplatsen är vid mitt lilla, svarta skrivbord framför fönstret i mitt sovrum. Fönstret är mot trädgården där det inte händer så mycket mer än en och annan fågel som flyger förbi. Tillräckligt för att inspirera men inte störa.

Senast lästa bok
”Att skriva: en hantverkares memoarer” av Stephen King

Ditt bästa skrivtips
Var inte för självkritisk när du skriver. Låt skapandet få ha sin tid och ta redigerandet sedan.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.