Allt om skrivande

Astrologi och författarskap

Av Agneta Oreheim

Kan astrologin säga något om ditt författarskap och på vilket sätt du uttrycker dig?  Kan det du allra helst vill skriva om avslöjas genom himlakropparna?

Agneta Oreheim-267-267Planeten Merkurius i ett horoskop är kopplat till kommunikation, tal och skrift. Den visar på vår förmåga att hantera information, hur vi hämtar in och bearbetar den och förmedlar den vidare. Genom att denna planet speglar vår tankeverksamhet, finns här också ofta en koppling till intressen – något som kan visa på vad du som skribent och författare t ex gärna skriver om, och på vilket sätt du gör det.

Några exempel:

Merkurius i Väduren:
Denna person tänker och uttrycker sig klart och rakt på sak. Du kan vara ”rapp i tungan”, slagfärdig och ha en vass argumentationsförmåga. Du gillar mentala fighter dvs debatter och diskussioner. Intellektet kommer mest till sin rätt då erövrardriften, initiativkraften och ledarinstinkten används.

Merkurius i Vågen:
Balans, jämvikt och rättvisa är i fokus. Tankarna kretsar kring mellanmänskliga relationer. Personen uttrycker sig vackert, balanserat och vill ogärna ”stöta sig” med folk. Att i en konflikt kunna se båda sidors ståndpunkt, är ett resultat av det ständiga vägandet av för- och nackdelar mot varandra. Intresseområdena kan handla om freds- och medlingsarbete, konst, skönhet, inredning, färg och form.

Merkurius i Skorpionen:
Denne person har en skarp slutledningsförmåga som gärna vill avslöja gåtor och hemligheter, samtidigt som den egna integriteten är stark och kan resultera i hemlighetsfullhet gällande de egna värderingarna. Envisa, starka övertygelser som gärna vill influera och påverka andra genom ett otvetydigt och hårddragande ordalag. Eftersom intellektet är inriktat på att gå till botten med saker och vilja avslöja, så är detta en person som har en naturlig terapeut- eller kriminalådra i sitt sätt att fungera mentalt. Intresse för att lösa mysterier och gå på djupet i människans psyke.

Merkurius i Vattumannen:
Detta är en person som dras till avantgardistiska idéer, nyheter och reformer. Här finns ett tänkande som är ”före sin tid” vilket gör att det inte räcker med konventionella samtalsämnen, eftersom det mentala behovet innebär behov av spänning, det annorlunda och oförutsägbara. Självständighet, oberoende och originalitet präglar sättet att uttrycka sig. Ibland kan de ”utopiska” idéerna göra att personen blir missförstådd.  Det senaste trenderna inom teknik, forskning, humanitära och alternativa synsätt bör fascinera.

Merkurius i Fiskarna:
Detta är ett tänkande som är fantasifullt, lättpåverkat och anpassningsbart. Tankegångarna är konstnärliga och präglas av en tro på en icke-materiell värld. Denne person tänker mer med känsla och intuition än med strikt logik. Personen uttrycker sig ofta i målande ordalag och kan vara en god berättare. Intresse för konst, poesi, musik, psykologi och andlighet.

 

Agneta Oreheim är socionom, kursledare och föreläsare I personlig utveckling, astrolog och drömterapeut. Föreläsningar, kursverksamhet/seminarier, vägledande samtal och konsultationer – ofta utifrån drömtolkning/drömarbete och astrologi – om hur du hittar mer KRAFT i dg själv och ditt liv.
Hemsidahttp://www.agnetaoreheim.se/

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.