Författare berättar

Bokens stora betydelse

Av Alwa Woxlin, KR-konsult
Foto Fotograf Marianne AB

Böcker räddar liv. Lars-Göran Halvdansson,  journalist och författare är ett levande exempel på just detta. Trots en bra uppväxt kände han sig alltmer värdelös och var till slut redo att ta sitt liv när boken Älska dig själv av Wayne W. Dyer blev en vändpunkt för honom.

LG HalvdanssonLars-Göran är född 1960 och uppvuxen i Robertsfors. Han arbetade som verkstadsarbetare fram till år 2000. Han led svårt av sitt dåliga självförtroende. Han kände sig dummare än alla andra och vantrivdes med livet under tjugo års tid. Han har haft en bra uppväxt och kan inte direkt ange någon orsak till sitt förhållningssätt till sig själv. Han tror ändå att den viktigaste orsaken till att det gick “snett” var att han inte blev tillräckligt sedd och bekräftad.

– Det är viktigt att barn får tillräckligt mycket av det. Att de blir sedda så mycket att det överväger alla utmaningar och allt det negativa vi utsätts för. Om det är något jag känner att jag saknat så är det just att ha blivit sedd och bekräftad tillräckligt mycket. Mitt eget negativa självprat tog överhanden, det började gå “utför” och sedan krävdes det otroligt mycket jobb för att vända allt rätt.  Folk sa bra saker om mig men det räckte inte, utan jag trodde att jag var dum, min världsbild var att jag var värdelös och jag hittade hela tiden bevis för det, berättar Lars-Göran.

Till slut orkade han inte och planerade att ta sitt liv.Då hittade han av en ren händelse boken Älska dig själv av Wayne W. Dyer. Den boken räddade hans liv. Allt sedan dess har en fullkomligt magisk resa pågått genom hans liv. Han anmälde sig till en skrivarkurs på distans och fick en kick av den fina respons han fick. Samtidigt såg han en annons där man sökte skribenter till en lokal tidning. Till hans oerhörda förvåning ville tidningen ha mer material. De första stapplande stegen som skribent var tagna.

– I takt med att jag började skriva ville jag bli författare, men jag visste inte hur man blev det så jag tänkte jag att jag behövde lära mig skriva, därför blev jag journalist, säger han.

Han skrev först en fiskebok och sedan Den magiska resan, en helt självbiografisk bok. Ingen av dessa böcker är ännu utgivna. Nu är han aktuell med boken Vad väntar du på?  Den handlar om hans fantastiska resa tillbaka till livet och livsglädjen. Den resan gör att han vet att alla kan så mycket mer än de tror. I boken beskrivs detta och framförallt de verktyg han använt för att vända ett liv i olycka till ett fantastiskt och härligt sådant. Det viktigaste är att hålla koll på sitt eget tänkande och att tänka positivt.

– I stället för att slå på sig själv ska man säga bra saker till sig, älska sig själv. På så sätt växte jag som person, förklarar Lars-Göran.

Lars-Göran berättar att han arbetat som journalist sedan år 2000. En bit in på 2000-talet kom han i kontakt med coaching och han är nu ACC-certifierad coach och har tillsammans med sin fru Sofia startat företaget, LOS- utveckling inom personlig utveckling och ledarskap (LOS står för Lars-Göran och Sofia).

Att livet är utstakat från början är något han tror på. Han känner sig stärkt av alla motgångar och är övertygad om att de var meningen. Anledningen till att han skrev Vad väntar du på? var den fullständigt magiska resa han själv gjort som fått honom att förstå vilken otrolig potential alla människor går och bär på. Därav titeln. Vad väntar du på?

–  Boken bygger på 17 verktyg som hjälper dig att leva det liv som det var meningen att du skulle leva. Det krävs ett jättejobb att hålla i det och verkligen genomföra det men det är så otroligt värt det. Och det viktigaste budskap jag velat förmedla är att alla kan – och när man inte kan så är man lika bra ändå! säger Lars-Göran.

Han berättar att han idag har ett fantastiskt liv och han älskar sin fru, sina tre barn och – sig själv. Boken finns nu ute i handeln. Hur många liv ska den rädda? Hur många människor ska den få att växa? Boken som hjälper dig att leva det liv som det var meningen att du skulle leva. Vad väntar du på?

 Vad väntar du påBoken är utgiven på Ariton Förlag

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.