Författare berättarÖver en fika kan allting hända

En viktig fika med Snezana Lindskog

Berätta kort om dig själv
Utvecklas fortfarande. Livet är fullt av sådant som jag längtar efter att få lära mig. Området ”Skrivande ” är ständigt under en pågående läroprocess. Det senaste året har jag läst närmare 20 000 sidor av olika litterära verk och hungern för läsning är inte mättad ännu. Som man brukar säga, sådär klyschigt ”ingenting i livet får man gratis”. Min förhoppning är att mina skrivförmågor ska öka ikapp med läsandet.

Hur fick du idén till din novell?
Idén till min novell föddes under en sommarskrivkurs. En övning om att skriva sin text ur olika perspektiv. Sakta utvecklades karaktärerna och en dold handling som väckte nyfikenhet om hur en sådan berättelse skulle få en helhet och ett slut. Vissa texter nästan kräver att få bli berättade. Mina kurskamraters nyfikenhet blev också en drivande kraft.

Vad betyder skrivande för dig?
Just nu känner jag ett uppsving i mitt skrivande. Skulle nog kunna påstå att det betyder väldigt mycket. Men ombytlig som jag är så kan annat skapande också ta stor plats.

Hur sorterar du din bokhylla?
Under alla år har min bokhylla blivit sorterad efter bokomslagets färg och storlek. Böcker är inte bara underverk att läsa utan också praktfulla att se i en bokhylla när toner sakta övergår i varandra och skiftar i färg.

Hur viktigt är fika för dig?
Sommaren 2016 gav sammanlagt 21 noveller där minst hälften innehöll inslag av människors liv där fikan har varit ett viktigt inslag. Jo, fika är oftast inte bara viktig i livet utan också en påverkande faktor som höjer och förgyller tillvaron.

Vad är ditt favoritfika?
Fika med min kärlek är absolut favoritfikan. Variationer av godbitar men också alla samtal som uppstår och förhöjer tillvaron.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända“, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Snezana Lindskog medverkar med novellen ”Pannkakstårtan”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.