Författare berättar

Rajas – Senada Ahmic

Av Senada Ahmic

Senada Ahmic, ursprungligen från Bosnien, kom till Sverige som flykting 1994. Från början utbildad textildesigner, senare utbildad till beteendevetare och NLP-coach. Aktuellt just nu: driver en möbel-och inredningsbutik i Göteborg tillsammans med sin man Arto. Planerar att starta en annan verksamhet tillsammans med sin väninna Ann-Louise. En av hennes tidigare publicerade verk Så länge jag kan minnas finns att läsa i antologin Kvinnan & eken, Ariton Förlag.

Senada AhmicBild, form, skrivande och alla sätt att uttrycka kreativitet har alltid intresserat mig, men min passion är människor, möten med människor, vårt beteende, vad det är som gör att vi är som vi är och gör som vi gör.

Vem är din favoritförfattare och vilken fråga skulle du vilja ställa till honom/henne?
Favorit författare är Fjodor Dostojevskij, Lev Tolstoj och Anthony Robbins. Frågan som jag skulle vilja ställa till dem är: Varifrån hämtar du din inspiration?

Om du tvingades leva på en öde ö och bara fick ta med en bok, vilken skulle det vara?
 Väck jätten inom dig. Den ger enorm styrka och inspiration.

Vilka är dina tips för att skapa tid för skrivande?
För att du ska skapa tid för skrivande krävs att du VILL skriva och att du TYCKER OM att skriva. Om du vill göra det du tycker om då kommer du att hitta tid för det.

Vad är ditt bästa tips för att ta dig ur skrivkramp?
För att ta dig ur skrivkramp gäller, för det första, samma krav som ovan och sedan att ta papper eller dator och börja skriva allt det du tänker runt ett tema som du tänkte skriva om. Skriv så länge det kommer ord, när de tar slut, gå tillbaka och läs det du har skrivit, då kommer du att få inspiration och skrivarprocess fortsätter.

 

I början av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Insikter” där 32 författare delar med sig av om hur och varför folk kommit till insikt. Senada Ahmic medverkar med novellen ”Rajas”.
Alla har vi hört uttrycket ”att komma till insikt”. För de flesta av oss innebär det att förstå, verkligen förstå, innebörden av en händelse, något vi varit med om eller som vi hört. Insikt – det är ett ord som sällan upplevs som särskilt laddat, men som ofta kostat både blod, svett och tårar att komma till. En insikt kan se ut på många olika sätt och betyda olika mycket beroende på vem du frågar. 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.