Över en fika kan allting hända

En viktig fika med Sanna Ivarsson

Berätta kort om dig själv
Jag heter Sanna Ivarsson, jag är 22 år gammal och bor i Göteborg. Till vardags studerar jag till socionom och jobbar även extra som behandlingsassistent. På fritiden skriver jag mycket, framförallt poesi och noveller de senaste åren. Jag har tidigare gett ut två böcker på egen hand: diktsamlingen Pieces of my heart och black out poetry-boken Kalenderpoesi. Under hösten gav jag att ge ut min tredje bok och andra diktsamling: Känslosvall. Dessutom har jag medverkat med novellen ”Alkohol och läppstift” i antologin Över en regnbågsfika från Ariton Förlag.

Hur fick du idén till din novell?
Jag tänkte att jag ville skriva om att något väldigt dramatiskt skulle hända över något så vardagligt som en fika. Först var jag inne på att ett par skulle göra slut, men det kändes inte tillräckligt extremt på något sätt. Därför tog jag det ett steg längre till att kvinnan i förhållandet avslöjar att hon är gravid.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet betyder oerhört mycket för mig, det är ett utlopp för såväl mina känslor som min kreativitet. Jag har skrivit sedan jag var liten och alltid älskat det, och idag känns det som en ännu större del av mer av min identitet och mitt liv än det gjort innan. Det är mitt sätt att uttrycka mig på, det jag är bra på, det jag alltid kan vända mig till när jag känner för det, och det som alltid finns med mig.

Hur sorterar du din bokhylla?
Just nu bor jag i en liten studentlägenhet och har inte plats med en bokhylla utan mina böcker ligger lite huller om buller i en byrå. Hade jag haft en bokhylla hade böckerna dock definitivt varit sorterade efter färg!

Hur viktigt är fika för dig?
När jag var yngre och gick i högstadiet var det som viktigast för mig, då det var en typisk grej jag gjorde tillsammans med mina kompisar. Det blev ett sätt att umgås helt enkelt. Idag fikar jag ganska sällan, mest på släktkalas eller när jag är på besök hos någons föräldrar.

Vad är ditt favoritfika?
När jag väl fikar föredrar jag kolakakor. Det är farligt gott och jag skulle nog kunna baka en hel plåt och äta upp den själv…

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av november ger Ariton Förlag ut ”Över en fika kan allting hända”, en novellantologi där 32 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Sanna Ivarsson medverkar med novellen ”Bomullshuvud”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.