Författare berättar

Relationsförfattarens hetaste tips

Av Marie Hagberg

Marie HagbergDe flesta singlar skulle vilja vara bättre på att flirta, dejta och träffa någon men här kommer det intressanta. Vad gör de åt det?

Svar: Ingenting. Absolut inte ett skvatt. Istället tror de att om de sitter hemma och tittar på tv tillräckligt länge, kommer någon att ramla ner genom taket.

I min frustration över detta bestämde jag mig för att ta saken i egna händer, skriva en bok och berätta alla mina tips och knep för att hitta kärleken. Det blev dock fyra. Samt ett relationsspel. Och jag skulle väldigt gärna vilja ge ut (minst) två böcker till.

De tre första böckerna var det olika förlag som gav ut, vilket var rena rama lyxen. Men jag tänkte i mitt stilla sinne att eftersom jag skrivit böckerna och skött (nästan) all PR själv; hur svårt kan det vara att även trycka upp boken?! Då skulle jag dessutom tjäna mer pengar! Så den fjärde ”Handbok för singelmän – dejtingcoachens hetaste tips” gav jag ut själv.

Stort, stort misstag. Det var mycket mer tidskrävande och jobbigare än jag någonsin hade trott i mina vildaste fantasier. När boken väl var skriven, vilket tog några år eftersom jag skrev, la av, skrev, la av, skrev… skulle den korrekturläsas, jag skulle hitta ett prisvärt tryckeri, fixa formgivare, bestämma omslaget, hitta distributör och i runda slängar ungefär en miljon andra små saker. När boken äntligen kom ut hade jag inte ägnat en sekund åt PR, vilket jag borde startat med cirka sex månader tidigare. Och var dessutom alldeles för utmattad för att göra det när boken väl hade publicerats.

Men vissa av oss lär oss uppenbarligen aldrig av våra misstag. Nu, ett par år senare har jag förträngt allting och skulle gärna vilja ge ut fler böcker på egen hand!

Maries hetaste tips:
Ge ut via ett förlag. Absolut lättast!

Tips för dig som vill ge ut själv:

-Anlita en författarcoach som peppar och stöttar dig.

-Anlita en professionell redaktör som går igenom texten och kommer med förbättringsförslag.

-Anlita så många korrekturläsare du bara kan. Varje par ögon kommer nämligen hitta stav- och syftningsfel! Anlita proffs om du har råd annars kan du till exempel fråga på Facebook om någon där vill läsa.

 

Om Marie Hagberg:
Hon är en multientreprenör som jobbat som dejtingcoach i flera år men nu satsar mest på sidan Hjälp en journalist (http://www.hjalpenjournalist.nu) som är PR-branschens motsvarighet till Ikea. Om du gärna vill synas i media inför tex ett boksläpp men inte riktigt vet hur du ska göra för att flirta in dig hos journalisterna eller inte har råd att slanta upp minst 20 000 kr + moms det kostar att anlita en pr-konsult, får du via sidan veta när journalisterna söker efter någon som du. Som till exempel den här efterlysningen:

”Bor du i Berlin och har ett kreativt jobb? Jag letar efter svenskar som bor i Berlin och arbetar med något kreativt. Ni kan exemplvis vara konstnärer, dj´s eller författare.”

 

Fler efterlysningar från olika journalister hittar du på http://www.hjalpenjournalist.nu

Böckerna finns att beställa billigast och snabbast via Adlibris.

Och om Marie kan du läsa här: www.mmmarie.se

 

 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.