Författare berättarLoser

Fem frågor till Sandra Nordqvist

I slutet av september ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Loser” där 30 författare delar med sig av berättelser om förlorare. Sandra Nordqvist medverkar med novellen ”Det förbjudna ordet”.

 

Berätta kort om dig själv
Mitt namn är Sandra Nordqvist, och jag bor i Vuollerim, Lappland. Jag började skriva redan som barn, enstaka noveller här och där, men började på allvar i sena tonåren. Vad jag älskar att skriva mest är fantasy och skräck, men jag har även skrivit personskildringar där jag utforskar människors inre och tankar.

Hur fick du idén till din novell?
Då mitt eget skrivande har gått trögt så hade jag svårt att komma på idéer till en novell. Till slut skrev jag titeln, ”Det förbjudna ordet”, för att åtminstone ha något att komma med. Jag började spinna på ordet förlorare, och vad ordet kan sätta igång för tankar hos en person.

Vilka är dina tankar kring begreppet loser?
Å ena sidan tänker jag på de som är utanför, om det så är i skolan, socialt eller på jobbet. De blir som losers, de som inte är inne. Å andra sidan tänker jag på de som ser sig själva som losers, för att de inte lyckas med vad de än vill lyckas med. De ger upp och ger sig titeln loser, även om det inte alls är så.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet är viktigt för mig. Det ger mig möjlighet att försvinna in i en annan värld. Jag ser karaktärer komma till liv, och berättelser spinner iväg från tanke till idé till ord på sidor.

Vilken bok/vilka böcker ser du fram emot att läsa i sommar?
Jag har inga självklara planer på vad jag ska läsa, och inte heller en lista på böcker jag hade tänkt läsa. Jag har dock olästa böcker hemma, så kanske jag kan ta itu med dem under sommaren; allt från fantasy till drama finns bland dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.