Den inre resan

Fem frågor till Peter Max Mäkelä

I september lanserar ARC Publishing i samarbete med CH Spirituellt antologin Den inre resan där 13 författare bidrar med sina personliga berättelser om vägen till att skapa det liv vi drömmer om. Peter Max Mäkelä, som också skapat bokens omslag, medverkar med kapitlet ”Energi – Den bortglömda superkraften”.

 

Berätta kort om dig själv
Jag är uppväxt i en mångkulturell familj. Där jag tvingades till att arbeta i ung ålder. Blev mer eller mindre instängd, förslavad och slagen i över ett decennium av min styvfar. Under denna tid fick jag bevittna hans misshandel, utnyttjande och våldtäkt av min mor.

Den dagen jag äntligen stod på egna ben gick allting både fantastiskt och åt … skogen. Det enda mitt liv gick ut på, då, var att ta igen förlorad tid (att ha så roligt som möjligt) och prestera så mycket som möjligt. En ohållbar livsstil. Det blev en lång resa att hitta mig själv. Men jag gav aldrig upp. Till slut fann jag mig själv, min glädje, passion och min egen bekräftelse.

Idag jobbar jag som Creative Director och frilansande designer.

Berätta kort om vad du skriver om i ditt kapitel i boken
Energi – Den bortglömda superkraften. Allt består av energi. I dagens kravfyllda samhälle och liv har vi en tendens att lägga vår värdefulla energi på fel saker. Det är dags att tänka om, mer rätt och förvalta den klokt. Mitt kapitel är ett par steg i rätt riktning, som jag hoppas ska inspirera läsarna att hitta sina egna ”energilösningar”.

Varför du vill medverka i en antologi om personlig utveckling?
Det ger mig positiv energi, och hopp om livet, att få dela med mig av mina lärdomar i livet. Jag önskar själv att jag haft en sån här bok i min hand när jag behövde den som mest.

Vad vill du uppnå med boken?
Jag vill att läsarna ska få upp ögonen. Vakna! Vi besitter en enorm kraft inom oss, problemet är oftast de första stegen. Den här boken kommer väcka ditt inre maskineri, lust och inspirera dig att ta tag i ditt liv. Ett första steg att göra din egen inre resa.

Vad är din vision inför framtiden?
Först och främst; Att leva i harmoni med mig själv. Och min familj. I förlängningen inspirera andra till bättre liv genom att dela med mig av mina verktyg.

Känner jag mig själv rätt kommer jag troligtvis skriva ett par böcker med dessa verktyg.

Parallellt med detta vill jag utveckla YouTube-kanalen Två Män Emellan, jag driver tillsammans med Patric Svanberg. Sedan är jag rätt öppen för vad som kommer min väg. Men jag tar det mesta med ro och tänker inte rusa in i något. Sedan är det viktigt att mina framtida beslut rimma med mitt ”Varför i livet”, vilket är; I Create Awareness. Therefore I am.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.