Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Peter Westberg

Berätta kort om dig själv
Jag är född 1987, växte upp i Upplands Väsby. Jag har alltid älskat att skriva och började redan i lågstadiet att skriva en massa berättelser av skiftande kvalitet.

Vid 26 års ålder förverkligade jag en av mina drömmar i och med att jag startade eget företag och under våren 2017 så tog författandet fart på allvar efter att min skräcknovell Tubular Bells publicerades i lokaltidningen Vi i Solna. Nuförtiden skriver jag varje dag och jobbar för närvarande på inte mindre än tre böcker.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Efter första novellvinsten fick jag blodad tand, ett starkt självförtroende kring skrivandet växte fram och jag började genast söka mig till så gott som alla novelltävlingar jag kunde komma över, och ”Över en regnbågsfika” var en av de jag tyckte verkade riktigt intressant.

Hur fick du idén till din novell?
Tillåt mig att bli personlig och obekväm. Att den skulle innefatta funkofobi stod klart i och med att jag i samband med att novellen skrevs precis hade börjat spökskriva en biografi i ämnet.

Huvudkaraktärens kompis, som avslöjar att han funderar på att göra sig av med mandomen, ja… Låt mig först klargöra att det inte är en självupplevd känsla eller tanke, men idén uppkom efter en lång skogspromenad som på sätt och vis skavde och tryckte obekvämt på vissa ställen.

Vad betyder skrivande för dig?
Allt. Nej men, för att tala klarspråk så finns en förhoppning om att någon dag faktiskt kunna försörja sig som författare (det är jag väl ändå helt ensam om?), så otroligt mycket.

Vad är en lyxfika för dig?
Oj, vilken svår fråga. Avsky mig inte nu, men jag är ingen jättesucker för ”the Swedish fika”, även om jag tycker om nåt bakverk då och då. Så länge det är laktosfritt, vill säga, för jag är roligare att kommunicera med ansikte mot ansikte än separerad av en toalettdörr.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Peter Westberg medverkar med novellen ”Herbert och rullstolen”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.