Allt om skrivande

Hur förverkligar man en författardröm?

Du sitter framför datorn med flera bra idéer till en story som ska skrivas. För så svårt kan det väl inte vara att skriva? Det är väl bara sätta orden efter varandra? Ja, tänk om det var så enkelt.

Faktum är att de allra flesta kör fast, en del kommer bara till kapitel tre medan andra skriver sin text men det är också allt. När du läser texten har den inte blivit så som du hade tänkt dig. Du kanske ber några vänner läsa manuset och vänliga som de är säger de att texten är bra. Stärkt av deras ord skickas manuset till några förlag, som refuserar ditt arbete.

Här ger många upp och författardrömmen går i spillror. Men ge inte upp, det finns hjälp att tillgå som kan förverkliga din författardröm.

Som ordmakare kan jag hjälpa dig.

 

Spökskrivare
Tillhör du dem som bara kommer till kapitel 3 kan en spökskrivare var en hjälp. En spökskrivare hoppar in i ditt ställe och skriver texten utifrån din story och dina önskemål, men du står som författare. En spökskrivare arbetar anonymt och under sekretess.

Redigering – djupredigering
Alla texter behöver redigeras. Djupredigering innebär att du ger mig tillåtelse att göra ändringar i texten och skriva om stycken som kan bli bättre. Allt med författarens godkännande.

Författarcoach
En författarcoach följer aktivt ditt skrivande men skriver inte, det gör du själv. Vi utgår från dina texter som du skickar till mig och du får skriftliga kommentarer som sedan följs upp med ett samtal. Det kan vara en gång i veckan eller mer oregelbundet. Jag svarar på frågor, inspirerar, motiverar och stöttar ditt skrivande.

Lektör
En lektör går igenom ditt färdiga manus, eller nästan färdiga manus, och gör en bedömning och kommer med förslag på hur texten kan förbättras. Du får ett skriftligt omdöme på 4-5 sidor. Den här hjälpen kan vara avgörande om ett manus blir antaget av ett förlag.

Ge inte upp ditt skrivande. Ta hjälp om det behövs!
Elswig Patriksson ordmakare.n.nu

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.