Författare berättarLoser

Fem frågor till Peter Westberg

I slutet av september ger Ariton Förlag ut novellantologin “Loser” där 30 författare delar med sig av berättelser om förlorare. Peter Westberg medverkar med novellen ”Köttbullen”.

 

Berätta kort om dig själv
Mitt namn är Peter Westberg, 32 år, bosatt i Sundbyberg. Jag är egenföretagare och skriver på fritiden. Min debutroman Europa Pandemus, utgiven av Miramir Förlag, släpptes i våras. Det här är tredje gången jag medverkar i Ariton Förlags antologier.

Hur fick du idén till din novell?
Min novell “Köttbullen” baseras, dessvärre, på en person som är högst verklig. Dock är en stor del av berättelsen ren fiktion.

Vilka är dina tankar kring begreppet loser?
Det är ett svårdefinierat begrepp som slängs med ofta till vardags om folk som är allmänt dumma, otursförföljda eller helt enkelt har otur när de tänker. Loser i min värld är en person som agerar riktigt korkat och, allt som oftast, fullt medvetet.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet är något som gått från att vara en stunds egentid, njutning och hobby till blodigt allvar, eller näst intill. En vecka utan skrivande är en vecka då nära och kära ser mig på dåligt humör.

Vilken bok/vilka böcker ser du fram emot att läsa i sommar?
Jag har ingen specifik bok på vänt just i sommar, men är det något jag ser fram emot så är det Joakim Nordbrandts kommande alster (plural).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.