Författare berättar

Över en vinterfika med Maria Lindahl-Pollard

maria-pollardBerätta kort om dig själv
Jag heter Maria Lindahl-Pollard, är född och uppvuxen i Malmö men bor i USA. Är egen företagare inom hårvård (distribution och salong). Driver även ett t-shirt företag. Började min businessbana som mäklare. Innan dess studerade jag teater, både i Sverige och USA, och har medverkat i många reklamfilmer i USA. Har skrivit en hel del krönikor för olika webbsajter i Sverige och är medförfattare till boken Boosta din Business (Ariton Förlag) som kom ut hösten. Har man och fyra pälsbarn (två katter och två hundar). Gillar politik, film, tennis. Älskar att skriva.

Hur fick du idén till din novell?
Mycket svårt att sätta ord på. När jag skriver så sätter jag mig vid datorn och låter orden komma. Efter en stund kommer flödet och jag kan binda allt samman till en historia. Det var inget speciellt som inspirerade mig i det här fallet, istället var det bilder som kom fram i mitt inre medan jag skrev som motiverade mig till att fortsätta med denna story. En enkel bild i sinnet kan starta en hel bok när jag skriver. För varje ny paragraf blir jag mer inspirerad att fortsätta med storyn. Sen när allt är färdigt finslipar jag tills helheten känns rätt.

Vad betyder skrivande för dig?
Allt. Det ger mig en närvaro som jag ständigt längtar efter. När jag skriver står tiden still, det är också något jag behöver. Många kallar det för flow. Hela mitt inre känner ett djupt syfte när jag skriver. Det sitter i generna, min farfar var skribent och var publicerad poet.

Senast lästa bok?
Per Holknekt 1960 – 2014. Via denna bok plockade jag upp många råd, både när det gäller business och själva livet. Till det säger jag, tack Per!

Vad är ditt favoritfika?
Kanelsnäcka med apelsin- eller päron MER. Lyx! Speciellt för en utlandssvensk.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Maria Lindahl-Pollard medverkar med novellen ”Det sista beslutet”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.