Författare berättar

Över en vårfika med Mirjam Lindahl

Berätta kort om dig själv
Jag är entreprenör och kreatör, bosatt i Linköping med man, tre barn och hund. Jag driver eget företag, ord-och tonmakeriet VOKAL, där jag frilansar som sångerska, verkar som borgerlig begravningsofficiant och vigselförrättare, håller i namngivningsceremonier samt skriver, både skönlitterärt och copyartiklar åt ett par tidningar i Linköping och Norrköping. I samband med de uppdragen blir det också en hel del fotografering vilket är jättekul. Jag älskar att få skapa. Med ord, ton och bild!

Hur fick du idén till din novell?
Jag satt på ett cafe i Alingsås när maken och en vän till honom spelade golf. De var sommar och semestertider, mycket folk vid borden både inne och ute. Många barn i olika åldrar hördes och syntes på de sätt barn gör. För de allra flesta ett naturligt och välkommet inslag, men är det så för alla? Måste man älska barn? Måste man vilja ha barn? Och om man inte kan…?

Är det viktigt att läsa böcker?
Ja, det tror jag det är. För jag tror att läsandet föder fantasin. Läsandet ger näring till orden och meningarna, språket och uttrycken. Ibland kan läsandet naturligtvis också vara en inte alls angenäm upplevelse, men jag tror att man kan lära sig något av det också. Som ett avskräckande exempel. “Sådär ska jag inte göra…”

Pocket, inbunden eller e-bok?
Inbunden hemma, i soffan och i bokhyllan. Pocket på resan. Har tyvärr fortfarande svårt för e-boken, fast jag tycker att det är jättesmart. Det är nåt med papper trots allt…

Berätta om ditt bästa fikaminne
En kopp hemmagjord latte på förstutrappan hemma. Det är blå himmel och en av de första dagarna solen värmer lite grann. Jag har tagit av mig jackan och känner våren i luften. Tre snödroppar tittar upp i rabatten under fjolårslöven. Då vaknar själen!

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. Mirjam Lindahl medverkar med novellen ”Den svåraste sanningen”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.