Författare berättar

Över en vårfika med David Renklint

Berätta kort om dig själv
Jag bor i Siljansnäs, Dalarna med min fru Kristin och dotter Dahlia. Läser och skriver så mycket jag hinner och orkar mellan allt läsande och skrivande som är min sysselsättning. Jag studerar till gymnasielärare och vänstrar med lite litteraturvetenskap på halvfart vid sidan av. Skriver gärna barn- och ungdomsboksmanus och samlar på standardrefuseringar från förlagen.

Hur fick du idén till din novell?
Det korta, tråkiga och sanna svaret är att den bara kom till mig när jag läste temat. Som handsvettare vet jag att det inte är något man pratar om, speciellt inte om sin egen handsvett. Jag försökte komprimera en ungdomstid av händerna i fickorna eller gömda i ärmarna och sätta det i en novell.

Är det viktigt att läsa böcker? 
Det korta svaret är ja, ja det är det. Men det är också oviktigt. Och inte viktigare än något annat. Böcker kan starta revolutioner. Böcker kan hålla någon uppe hela natten så hen kuggar ett prov. Böcker kan förflytta läsaren genom tid och rum och förmedla alla känslor på spektrumet. Och böcker kan vara fullkomligt värdelösa och slöseri med tid.

Pocket, inbunden eller e-bok? 
Jag tycker att inbundna böcker är finast i hyllan och skönast i händerna/på magen. Pocket och e-bok har fördelar när det kommer till pris och smidighet, men i slutändan föredrar jag en inbunden bok.

Vad är ditt favoritfika?
En kopp kaffe med mjölk räcker gott och väl, men om någon tar fram en tårtbit äter jag den. Och sedan en påtår på det.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I mitten av mars ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vårfika” där 26 författare delar med sig av berättelser om saker vi inte pratar om. David Renklint medverkar med novellen ”Med varm hand”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.