Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Sandra Nordqvist

Berätta kort om dig själv
Jag heter Sandra Nordqvist, född 1990 och bofast i Vuollerim, Lappland. Mitt skrivande är främst inriktat på skräck eller berättelser med övernaturliga element, fantasy, science-fiktion men även en del personskildringar. När det gäller böcker kan intresset för genrer skilja sig, då jag läst personskildringar till deckare till skräck till fantasy. Huvudsaken är att jag gillar att läsa. Utöver det gillar jag även fotografering, och favoritmotivet är norrsken.

Hur fick du idén till din novell?
Ensamheten kan slå till även när man oftast inte känner sig ensam. Jag satt och tänkte på idéer, hade redan slopat två stycken när tanken på ensamhet slog mig. Jag hade läst en artikel om det tidigare, hur ensamma vi var i Sverige. Orden började trilla in på pappret om en kvinna som försöker undvika känslan av ensamhet genom att gå till ställen där det ofta finns folk som pratar.

Hur sorterar du din bokhylla
Kaos är ordet för att beskriva min bokhylla. Jag sätter böckerna där det finns plats, och det börjar bli ont om plats. Det till trots att jag redan har rensat bland dem två gånger. Jag känner att ommöblering är en framtida plan …

Vilken är din mest heliga plats?
Mitt skrivbord där jag har datorn och minst tre anteckningsblock, plus dussintals pennor. Skrivbordet där jag skriver upp många idéer som dimper ner i skallen när jag sitter och gör allt annat än att tänka på idéer till texter.

Vad är du mest rädd för?
Framtiden känns ibland skrämmande att tänka på, speciellt när man börjar läsa om allt som händer runtom i världen.

Vem fikar du helst med?
Familjemedlemmar ligger på toppen av listan, och jag kan nog inte välja bara en av dem. Oavsett om det är hemma eller på kaféer så gillar jag att fika med dem för det finns alltid historier att berättas.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Sandra Nordqvist medverkar med novellen ”I väntan på samtal”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.