Författare berättarÖver en fika i Svea RikeSenaste

Över en fika med Lina Lundahl

Berätta kort om dig själv
Jag är född och uppvuxen i Storebro i Småland, men nu bor jag i Eksjö. Ända sedan jag var liten har berättande i olika former varit en viktig del. Alla dessa berättelser av olika slag har gett mig en livlig fantasi. På grund av mitt stora språkintresse valde jag att utbilda mig till gymnasielärare i engelska och svenska. Skrivandet har alltid funnits med i mitt liv på något sätt, men det är först nu som det har fått ta mer plats i vardagen. Helst skriver jag för barn och ungdomar och i många av mina texter finns det någon form av fantastiskt inslag.

Hur fick du idén till din novell?
Jag såg en tv-trailer för en dokumentärserie som jag tyckte var obehaglig och den satte igång min fantasi.

Hur sorterar du din bokhylla?
Jag har testat olika varianter, senast var det utefter färg, men nu är det huller om buller på grund av platsbrist i bokhyllan.

Vilken är din mest heliga plats?
Skogen.

Vad är du mest rädd för?
Det okända.

Vem fikar du helst med?
En fika är alltid trevlig vem det än är med.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut ”Över en fika i Svea Rike”, en novellantologi där 35 författare delar med sig av berättelser om sådant som skrämmer oss. Lina Lundahl medverkar med novellen ”Gömd i skuggorna”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.