Författare berättar

Den långa vägen hem – Anna Wahlgren

Av Anna Wahlgren

Anna Wahlgren är född 1981 och arbetar sedan 2002 som legitimerad receptarie på ett öppenvårdsapotek. På fritiden skriver hon på en psykologisk thriller, och när tiden räcker till även noveller.

”Den långa vägen hem” är det första som publicerats.

Anna WahlgrenOm mig som författare
Jag är en aspirerande författare som ägnar all tid jag kan åt att skriva romaner och noveller. Drömmer om att i en inte alltför avlägsen framtid få ge ut en bok.

Vad skriver du?
Jag brinner för spänningsromaner och thrillers. Det är det jag vill skriva. Men när det gäller noveller skriver jag lite allt möjligt.

Vem är din favoritförfattare och vilken fråga skulle du vilja ställa till honom/henne?
Finns flera. Men om man ser till min bokhylla så får jag nog erkänna att Dean Koontz ,vars böcker tar upp den största ytan, är en stor favorit. Då han skrivit så många ruskiga böcker skulle jag nog vilja veta vad som skrämmer honom.

Om du tvingades leva på en öde ö och bara fick ta med en bok, vilken skulle det vara?
Rent logiskt skulle väl en överlevnadsguide vara det bästa valet. Men som underhållning skulle jag nog se till att välja någon riktigt tjock bok som jag gillar. Kanske något av Stephen King?

Vilka är dina tips för att skapa tid för skrivande?
Bestäm dig och skriv regelbundet! Offra lite tv-tid och skriv 30-60 minuter varje dag. Tiden finns bara man vill.

Vad är ditt bästa tips för att ta dig ur skrivkramp?
Sätt dig och försök ändå. Att skriva lite är bättre än inget. Och oftast går det då lättare att ta sig vidare nästa gång. Man kan också försöka tänka igenom vart historien är på väg under dagen, innan man väl sätter sig för att skriva. Så har man ett hum om vad som ska hända i historien och man kan (förhoppningsvis) komma igång snabbare med själva skrivandet.

Mer om Anna: www.drommenomenbok.wordpress.com

 

I början av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Insikter” där 32 författare delar med sig av om hur och varför folk kommit till insikt. Anna Wahlgren medverkar med novellen ”Den långa vägen hem”.
Alla har vi hört uttrycket ”att komma till insikt”. För de flesta av oss innebär det att förstå, verkligen förstå, innebörden av en händelse, något vi varit med om eller som vi hört. Insikt – det är ett ord som sällan upplevs som särskilt laddat, men som ofta kostat både blod, svett och tårar att komma till. En insikt kan se ut på många olika sätt och betyda olika mycket beroende på vem du frågar. 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.