Novellsamling om relationer

Vill du inte ha en häst – Stefan Wallner

Av Stefan Wallner

Jag är en man, far, älskare, kreatör, författare, arkitekt, innovatör, entreprenör, exekutör och människa. Med världen som hem och arbetsfält och Varberg som fast mark under fötterna har jag klivit ur min komfortzon för att bara vara, ta vara, ge och njuta av livet, så som det är.

Stefan Wallner“Vill du inte ha en häst” är inspirerad av en verklig händelse. En god vän förlorade umgängesrätten med sitt barn och barnet hamnade mitt i korselden.
Skrivandet vaknade ut i full blom relativt sent i mitt liv. Jag har alltid skrivit mycket i mina olika yrken som forskare, som arkitekt osv. För några år sen läste jag en artikel om en man som sent tvingades ta tag tunga förträngda saker i sitt liv. Jag kände igen mig i mycket i artikeln och kände starkt att jag ville skriva den mannens berättelse, men på mitt sätt. Så började en resa in i skrivandet och berättandet som blivit en stor del av min värld.
Jag skriver nästan var som helst, på tåget, i sängen, i väntsalar mm. Mitt viktigaste redskap ipad är alltid med mig. Framför allt älskar jag att skriva på caféer eller på strandrestauranger.
Nu när jag skriver så mycket själv blir läsandet eftersatt en del. Den bok jag läser just nu är Gillian Flynns Mörka Platser, som jag uppskattar mycket. Senaste bok jag läst är Ingrid Elfbergs underbara spänningsroman Gud Som Haver.
Om man är intresserad av att skriva är det viktigt att fundera på vad målet är med skrivandet. Vill jag bli en utgiven författare, eller bara ha skrivandet som en kreativ, givande hobby, eller nåt helt annat. Om man vill något mer med skrivandet är nog det viktigaste skrivtipset att skapa rutiner för skrivandet. Det går inte att producera något om man måste vänta på inspiration. Skriv en bestämd tidsmängd varje dag!

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.