Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Eva Häggmark

Berätta kort om dig själv
Jag bor i vid Mariatorget i Stockholm men kommer ursprungligen från Skellefteå. Jag jobbar som kommunikatör på Södertälje kommun, främst med utbildningsfrågor men även med hbtq-frågor.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Ämnet är intressant, och eftersom jag arbetar med den här typen av frågor ligger det mig extra varmt om hjärtat.

Hur fick du idén till din novell?
Ibland kan känslor bli så starka att de nästan får karaktären av en sjukdom. Och ibland kan man tänka så mycket på något och överanalysera så att man tappar sin magkänsla. Då måste man agera om man inte ska fortsätta att må dåligt. Detta gäller nog oavsett vilka människor det handlar om, men i min novell är det två killar.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet är ständigt närvarande i mitt liv. Jag skriver varje dag – både i mitt arbete och privat. Under åren har jag varit med i flera novellsamlingar, och i höst kommer min debutroman Blodsmak.

Vad är en lyxfika för dig?
För mig är det att sitta med vänner på ett kafé i Stockholm eller Wien med en kopp kaffe och ett smaskigt bakverk.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Eva Häggmark medverkar med novellen ”Vändpunkten”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.