Skrivtips

Vad gör en skrivcoach?

En skrivcoach jobbar med att hjälpa skribenter och författare utveckla deras texter.  Det kan handla om vilka utvecklingsmöjligheter texten har och hur väl anpassade den är till målgruppen. Även mer konkreta saker som språk, struktur och stavfel är saker som en skrivcoach tittar på. Som författare eller skribent är det lätt att bli blind för sina egna texter. Det kan vara svårt att se vad som inte riktigt stämmer. Coachen kan därför även nya ögon till texten för att hjälpa dig se saker. Är du precis i startskedet av skrivandet finns även möjligheten att söka ett bollplank för att utveckla idén.

Nyttan med en skrivcoach kan vara många med tanke på vad den kan hjälpa till med. Genom att anlita en professionell till att läsa dina texter kan du vara säker på att den feedbacken du får är ärlig. Det finns ingen personlig anledning för coachen att ljuga eller undanhålla saker eftersom relationen är profesionell.

Elena Tronje

Har precis tagit studenten efter att ha läst det Naturvetenskapliga programmet med inriktning mot ledarskap. Intresset för ledarskap är stort och har jobbat som ledare för barngrupper inom gymnastik i sex år. Tycker att inställningen är en viktig faktor i en människas liv, vilket gör ordspråket "Det är vad du gör det till" centralt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.