Författare berättar

Systrar – Fru Annica Andersson

Av Fru Annica Andersson

Annica AnderssonJag är utbildad revisor och ägnar mycket tid åt mitt brinnande intresse ”att göra skillnad”. Har tidigare utgivit Fru Andersons fyra olika tankeväckarböcker, kärleksromanen Mod och Utmaningen – 36 dagars handfasta utmaningar för en varmare relation. Jag vet att livet är en utvecklande resa och delar gärna med mig av mina insikter. Jag vill locka till insikter med mina ord – trots att jag använder dem med sparsamhet.

Jag skriver ”handböcker” och romaner som sår frön, väcker tankar och ger idéer samtidigt som jag vill vara underhållande, skapa igenkännande leenden med glimten i ögat – en god vän som vill uppmuntra, trösta och ge nytt livsmod. Jag blandar självklarheter med djupsinnigheter – där självklarheterna kanske inte är så självklara som man först trodde och det djupa inte alls så svårt att tränga in i.

Min favoritförfattare är Ellen Key och jag skulle vilja fråga Ellen om hennes åsikt om världen idag. Det Keys böcker från sekelskiftet beskriver, har inte utvecklats speciellt mycket.

Om jag tvingades leva på en öde ö och bara fick ta med mig EN bok skulle det bli Livets Bog av Martinus.

Vår tid är begränsad och för att skriva krävs att vi prioriterar skrivandet. Om vi prioriterar skrivandet skapar vi oss tid men det krävs också en stor portion envishet.

Om jag drabbas av skrivkramp, varvar jag med att göra något helt annat, börja på en ny episod i boken eller starta ett nytt bokprojekt för att hitta tillbaka till lusten igen.

 

I början av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Insikter” där 32 författare delar med sig av om hur och varför folk kommit till insikt. Fru Annica Andersson medverkar med novellen ”Systrar.”

Alla har vi hört uttrycket ”att komma till insikt”.  För de flesta av oss innebär det att förstå, verkligen förstå, innebörden av en händelse, något vi varit med om eller som vi hört. Insikt – det är ett ord som sällan upplevs som särskilt laddat, men som ofta kostat både blod, svett och tårar att komma till. En insikt kan se ut på många olika sätt och betyda olika mycket beroende på vem du frågar.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.