Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Sanna Ivarsson

Berätta kort om dig själv
Jag heter Sanna Ivarsson, jag är 22 år gammal och bor i Göteborg. Till vardags studerar jag till socionom och jobbar extra som behandlingsassistent samt mentor via Göteborgs universitet. På fritiden skriver jag mycket, framförallt poesi och noveller. Jag har tidigare gett ut två böcker på egen hand: diktsamlingen Pieces of my heart och black out poetry-boken Kalenderpoesi.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Jag tycker verkligen om att skriva noveller, så chansen att bli publicerad i en antologi ville jag absolut inte missa! Dessutom är jag själv bisexuell och intresserad av HBTQ-frågor, så jag tyckte att det vore kul att skriva en novell på det ämnet.

Hur fick du idén till din novell?
Idén till novellen kommer från ett poetry slam-framträdande jag såg för något år sedan, som handlade om ungefär samma händelse som beskrivs i min novell. Det var ett fantastiskt framträdande som verkligen gjorde intryck och stannade kvar hos mig. Direkt när jag såg temat för novellen tänkte jag på framträdandet och insåg att idén skulle passa perfekt till en novell.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet betyder oerhört mycket för mig, det är ett utlopp för såväl mina känslor som min kreativitet. Jag har skrivit sedan jag var liten och alltid älskat det. Framförallt poesin har varit ett stort kreativt och känslomässigt utlopp. Det var först under hösten 2017 som jag började ta mitt skrivande ”på allvar”, och det har bara gjort det roligare. Nu känns det som en ännu större del av mer av min identitet och mitt liv än det gjort innan. Det är fantastiskt att alltid ha något att vända sig till och kunna skapa något oavsett om man är glad eller ledsen.

Vad är en lyxfika för dig?
En lyxfika för mig är när man unnar sig något utöver det ”vanliga”, t.ex. en stor bit kladdkaka med grädde eller en gigantisk muffins, och med något riktigt gott att dricka till. Ofta när jag fikar blir det bara någon liten grej med vatten till eller en smoothie, för jag är lite snål.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Sanna Ivarsson medverkar med novellen ”Alkohol och läppstift”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.