Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Per Lindskog

Berätta kort om dig själv
Jag har en halvtidstjänst, detta ger mig tid att skriva, fotografera och skapa bildkonst i Photo Shop. Min regnbågskärlek och dessa favoritsysslor fyller mitt liv med glädje. Annat som gör mitt och min kärleks liv behagligt är trevliga semesterresor.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Min kärlek fick nys om antologin hos Ariton förlag på Facebook och novellen som jag skrev till en annan tävling år 2013 var given och passade utmärkt i detta sammanhang. Mitt hjärta och min själ önskar vädja till mänskligheten att kärleken inte har några gränser.

Hur fick du idén till din novell?
Idén vaknade under en bilresa från en skrivarkurs. Rubriken var röda skor och givetvis fanns genast tankar om att koppla den till ett för mig givet tema, HBTQ. Den har förändrats flera gånger genom åren för att bli versionen som nu har fått medverka i antologin ”Över en regnbågsfika”.

Vad betyder skrivande för dig?
Jag har alltid skrivit! Sedan 1973 har jag skrivit dagbok. Idag omfattar dagboksskrivandet ca 2,5 miljoner ord vilket motsvarar drygt sju volymer av trilogin ”Sagan om ringen”. I nuläget har jag tre böcker så gott som klara. En av dessa är en fantasyberättelse som är HBTQ inspirerad. Jag har ytterligare några skrivprojekt på gång som jag hoppas förverkliga så småningom.

Vad är en lyxfika för dig?
Någonstans på ett outforskat ställe med ett överraskande bakverk som jag aldrig smakat förut med den bästa i sällskap, min kärlek.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Per Lindskog medverkar med novellen ”Alex röda skor”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.