Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Maria Elena Bergman

Berätta kort om dig själv
Jag är en 64 årig kvinna född i Valparaiso, en vacker hamnstad i Chile. Jag läser ofta romaner på spanska och svenska. Jag har skrivit dikter, akademiska avhandlingar och alltid skrivit. Jag arbetade som lektor i ämnet pedagogik. Jag  har ”skrivarlön” så nu kan jag ägna mycket tid framför datorn. Min skrivarlön är min pension men jag föredrar att kalla mig passionär. Jag sysslar med politik, kultur och min trädgård. Jag är framförallt en människa som brinner för allas lika värde och betraktar mig som agnostiker med en smula ateism. Jag bor i Gnalöv 137, Simrishamn där vi driver en mötesplats med olika event. Konst, musik, mat, dikter. Det sker hos Björn & Maria.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Det är ett ämne som vi alla måste uppmärksamma eftersom jag tror på alla människors lika värde och diversifiering i samhället.

Hur fick du idén till din novell?
Jag reste med mitt barnbarn till Spanien och vi hade intressanta diskussioner om allt. Jag upptäckte att det fanns ett tomt rum om ämnet för barn i Sverige och andra delar av världen.

Vad betyder skrivande för dig?
Mycket, den fyller mig med ro, att fundera och se texter växa fram. Det är ett ensamt arbete men läkande på sitt sätt.

Vad är en lyxfika för dig?
Jag är inte fika-människa för jag gillar inte så mycket söta saker men skall jag fika och OM det finns något med maräng då är det lyx.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Maria Elena Bergman medverkar med novellen ”Aurora och hennes två mormödrar”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.