Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Johan Engman

Berätta kort om dig själv
Jag är född och uppvuxen i Halmstad, men bor numera i Skärholmen, Stockholm med min fru och tre barn. Efter många års restaurangjobb är jag nu kock på en förskola i Vårby gård. Förra året blev jag också fackligt förtroendevald och skyddsombud. På fritiden brukar jag umgås med familjen, träna fäktning och skriva noveller.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Jag gillade temat med att beskriva en vanlig vardag, fast ur HBTQ-perspektiv.

Hur fick du idén till din novell?
De senaste OS-finalerna i fäktning var ovanligt dramatiska. När jag följde TV-sändningarna kom jag på att det finns mycket skönlitteratur om sport men knappt något om fäktning. Det kan uppstå många situationer för den som kommer in ny i en släkt. Karaktärerna i min novell går igenom mycket på bara en kväll. Det gäller för huvudpersonen att få över den excentriske och homofobe blivande svärfadern på sin sida.

Vad betyder skrivande för dig?
Jag får idéer och inspiration från arbetskamrater, familj och vänner. Sedan kryddar jag med min livliga fantasi. Det är roligast att skriva om personer och miljöer som annars inte syns så mycket i litteraturen.

Vad är en lyxfika för dig?
När min mamma bakar rabarber- och jordgubbspaj och bjuder hela familjen. Jordgubbarna kommer från självplock och rabarbern från trädgården. Det behövs också en rejäl kanna bryggkaffe till allihop.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Johan Engman medverkar med novellen ”Avgörande kväll”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.