Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Filip Hallbäck

Berätta kort om dig själv
Jag heter Filip, bor i Växjö och är utbildad manusförfattare/filmvetare. Jag brinner för frågor som rör representation, normkritik och normkreativitet. Har medverkat i en rad olika projekt genom åren, men den maktkritiska blicken har nästan alltid löpt som en röd tråd i mina arbeten.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Att Ariton förlag efterlyste hbtq-historier som inte handlade om att ”komma ut” inspirerade mig. Andra berättelser bortom de heteronormativa narrativen är helt nödvändiga.

Hur fick du idén till din novell?
Bestämde mig från första början att en huvudperson skulle vara bisexuell, då jag själv tillhör denna grupp och det är en grupp som är rejält underrepresenterad i skönlitteraturen. Jag ville skildra en till synes ”vanlig” dag, men att en uppenbarelse kastar sitt ljus över tillvaron och som får större inverkan än vad en först anar.

Vad betyder skrivande för dig?
Makt, förstås! För mig betyder skrivandet att kunna kontrollera tiden, att ha friheten att kunna formulera sina reflektioner och sätta ord på det djupa, det svåra, det motsägelsefulla, det komplexa av att vara en människa.

Vad är en lyxfika för dig?
En fika tillsammans med familj eller vänner nära havet.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Filip Hallbäck medverkar med novellen ”En främmande människa kommer förbi och befriar mig från min tillfälliga mentala fångenskap”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.