Författare berättarÖver en regnbågsfika

Över en regnbågsfika med Benny Fröjd

Berätta kort om dig själv
Jag heter Benny Fröjd, är 55 år, uppvuxen och boende i Gävle. Jag bor med sambo och två katter och jobbar som psykolog. Förutom att skriva så läser jag en hel del. Det blir allt från serietidningar till fackböcker. Ett annat intresse jag har är gamla bilar.

Vad inspirerade dig till att medverka i ”Över en regnbågsfika”?
Det som först lockade mig att medverka var nog termen ”vardagsbetraktelse.” Det kändes bra att det inte behövde hända så mycket.

Hur fick du idén till din novell?
Jag är själv gammal fabriksarbetare så jag valde den scenen och undrade hur det skulle vara att ”komma ut” där: hur mycket skulle förändras efteråt?

Vad betyder skrivande för dig?
För mig är skrivandet ett bra sätt att få släppa verkligheten ett tag.

Vad är en lyxfika för dig?
Lyxfika är att få sitta på ett fik på stan och varva ner, till exempel efter jobbet.

 

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I slutet av juli ger Ariton Förlag ut ”Över en regnbågsfika“, en novellantologi där 27 författare delar med sig av berättelser om vardagsbetraktelser. Benny Fröjd medverkar med novellen ”Såg du matchen?”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.