Författare berättar

Ny vänskap – Monic Arvidson W

Av Monic Arvidson W

Monic Arvidson W

Jag är Monic Arvidson W, en glad och positiv kvinna som alltid har saker på gång. Jag har alltid tyckt om att skriva. Därför utbildade jag mig till journalist och informatör, yrken som jag utövade i många år.

Vid sidan av skrivande tär jag intresserad av bildens och symbolers betydelse. Bilder är viktiga – både de som skapas när man läser och de som används för nöjes och terapin skull.

Just nu arbetar jag med del två i en fantasyserie om en ung älva. Under våren maj 2014 skrevs novellantologin Älska noveller 26 nyanser av Sverige, av mig och 24 andra författare på facebook. Det var ett mycket roligt projekt som gav mersmak. Den gavs ut i maj av Ordberoende förlag.  

Ibland kan det vara svårt att skapa tid för skrivandet. Ett tips är att ta fem minuter. Fem minuter kan man alltid klämma in. Huvudsaken är att du skriver något. Ha också alltid en anteckningsbok med dig. Idéer och uppslag kommer när man minst anar det och spar en massa tid man väl sitter vid datorn eller skrivbordet.

Mina favoritförfattare är bland annat Majgull Axelsson, Åsa Larsson, Vilhelm Moberg, Tracy Chevalier, Jö Nesbö, Ulf Stark och Stephen King. En fråga jag skulle vilja ställa andra författare är hur de lägger upp sin marknadsföring. Den är i mitt tycke alltför tidskrävande och svår.

Om jag tvingades leva på en öde ö och endast ta med mig en bok skulle det förmodligen bli en anteckningsbok. Då kan jag med hjälp av olika ord skapa hundra berättelser och behöver inte känna mig ensam.

Bästa sättet för mig att ta mig ur en skrivkramp är att släppa skrivandet helt, långa promenader i naturen där jag fokuserar på naturupplevelsen brukar få igång fantasin.

 

I början av juni ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Insikter” där 32 författare delar med sig av om hur och varför folk kommit till insikt. Monic Arvidson W medverkar med novellen ”Ny vänskap”.

Alla har vi hört uttrycket ”att komma till insikt”.  För de flesta av oss innebär det att förstå, verkligen förstå, innebörden av en händelse, något vi varit med om eller som vi hört. Insikt – det är ett ord som sällan upplevs som särskilt laddat, men som ofta kostat både blod, svett och tårar att komma till. En insikt kan se ut på många olika sätt och betyda olika mycket beroende på vem du frågar.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.