Nu kör vi igång

Jag har i många år drömt om att få ge ut en bok men har liksom inte kommit till skott. Det har blivit en mängd berättelser och dikter genom åren men det längsta jag har kommit är att skicka en diktsamling till olika tidningar. Det bästa svaret jag fick var att ”om de hade haft rätt inrikting så hade det tagit med mina dikter men nu var så inte fallet”.

Nu har jag i alla fall bestämt mig att 2013 ska bli året då jag skriver min debutroman! Jag hoppas på att åtminstone bli klar med ett första utkast. Min första tanke var att bli helt klar och även bli publicerad men det var nog lite väl ambitiöst. Eller vad säger du? Ett steg i taget är nog det bästa.

Jag har redan kommit en bit på väg. Boken har blivit indelad i tre delar, första delen i olika kapitel och namn på det. Efter det har jag börjat skissa lite löst på vad varje kapitel ska innehålla. Om jag känner mig själv väl så kommer detta att ändra sig flera gånger om på vägen och det kanske bara är bra. En annan sak jag har gjort är att bestämma vilka personer som ska vara med.

Förord och cirka 3000 ord in i första kapitlet är skrivet men just nu är jag lite fast. Redan liksom! Men tror ändå att jag vet vad som är problemet. Jag låser mig vid detaljer, allt ska vara perfekt direkt och det stör mig att jag tänker så här. Vill bara skriva på och inte fastna vid bagateller.

Den här veckan har mycket av mitt skrivande befunnit sig i huvudet. Jag har gått och funderat på hur jag ska kunna utveckla mina karaktärers egenskaper och liknande. Vill få ordning på hur alla är och hur de reagera och agerar i olika situationer. Det får bli mitt projekt inför nästa vecka: Vilka är alla och hur beter de sig.

Tills nästa gång: Håll pennan levande!

Yohannah Leidefors

Ända sen jag var liten har jag älskat att skriva berättelser i alla dess former men det är först nu jag har tagit tag i min dröm på allvar. Mitt namn är Yohannah Leidefors och jag har nu bestämt mig för att förverkliga min stora dröm. Jag skriva min debutroman. Följ med mig i med och motgångar med att skriva min bok samt att få den utgiven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.