Allt om skrivande

Noveller passar mig perfekt

Av Annelie Strömberg

Jag tog med boken Över en vinterfika på semestern till Teneriffa. Var såklart nyfiken på de 32 noveller som samsas i denna bok tillsammans med min egen. Tänkte att jag kanske läser lite grann, men när jag väl börjat kunde jag inte lägga boken ifrån mig. Här finns både berörande, engagerande och intressant läsning.

Som läsare tröttnar jag fort om det inte är väldigt intressant. Jag påbörjar tjockare böcker oftare än jag läser klart dem. Ibland slutar jag läsa för att det kommer saker emellan, vilket det ofta gör. Och ibland för att jag tappar intresset helt enkelt. Det tar ofta för lång tid innan det där speciella händer som får mig att fortsätta läsa.

Tidigare har jag bara läst noveller sporadiskt i veckotidningar. I och med att jag nu läst denna antologi har jag kommit på att noveller passar mig perfekt. Jag kommer ganska direkt in i handlingen, och behöver inte läsa flera kapitel för att bli nyfiken på resten. En novellantologi gjord av flera författare gör också läsningen väldigt variationsrik.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.