Novellsamling om relationer

Mjölk, creme fraiche och chokladbruna ögon – Emelie Ström

Mitt namn är Emelie Ström. Jag är 19 år gammal och bosatt i Stockholm. Tog studenten i våras från Jensen Gymnasium Norra där jag studerade samhälle med inriktning på ekonomi.
I januari 2012 fick jag min krönika ”En minut” publicerad på bloggportalen Devote och i augusti 2012 blev min text ”Ensam är inte stark” publicerad i en bok vid namnet Trasdockan. Utöver det har jag studerat Kreativt Skrivande A på Södertörn Högskola.

Emelie StrömHur fick du idén till din novell?
I stort sett alla texter jag skriver är baserade på mitt eget liv eller intryck hämtade från omgivningen.  

Vad betyder skrivande för dig?
Så länge jag kan minnas har jag använt skriften som ett ventilationsforum. När jag är glad skriver jag. När jag är förbannad ledsen stressad nervös lycklig olycklig. Då skriver jag.
Och jag hoppas innerligt att det är något jag gör även om 40 år, låter andra få ta del av mina texter. Att få gå till ett jobb och älska det jag gör. Det är den stora drömmen.

Beskriv din favoritskrivplats
Dofter av nybryggt kaffe och bakelser som dansar i näsan. Dämpad musik i bakgrunden. Ljudvågor som studsar mellan väggarna när människor samlas för att prata av sig. För en person som likt mig, tycker om att lyssna och samla intryck från omgivningen, är cafémiljön den ultimata skrivplatsen.

Senast lästa bok
Om att älska av Michaela Forni.

Ditt bästa skrivtips
Det här är inte ett konkret skrivtips, men något jag definitivt tror utvecklar en som skribent är att gå någon form av skrivkurs. Jag har precis avslutat en termins studier på Södertörn Högskola där jag läste Kreativt Skrivande A, och det har varit otroligt lärorikt. Med lärare som erhåller skrivandet som yrke och klasskamrater som precis som en själv brinner för att skriva, får man producera texter man kanske aldrig skulle kommit i kontakt med annars. Du får lära dig att skriva trots att inspirationen är försvunnen och ämnet inte något du själv valt. En del texter skall produceras på 15 minuter, andra har deadline på två veckor. Och det är just därför jag anser att en skrivkurs är utvecklande för ditt skrivande, för att du hela tiden får öva dig på skriften. Det må vara en uttjatad klyscha, men övning är enda vägen till färdighet. 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

One thought on “Mjölk, creme fraiche och chokladbruna ögon – Emelie Ström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.