Författare berättar

Malin Forsman – författare, kvinna och livsnjutare

Av May-Lis Farnes

Malin ForsmanMalin Forsman älskar att resa och har gjort en mycket spännande och innehållsrik resa fram till att idag vara författare och företagare, med sin tredje bok på väg ut. Hennes dröm är att kunna leva av sitt författarskap. Men drömmarna tar inte slut där, hon önskar också att bo i Los Angeles och spela in film i Hollywood. Och med den livskraft och glädje som hon har är det ingen omöjlighet, drömmar som snart kan bli verklighet.

Malin växte upp som en mycket aktiv tjej som var lite busig. Det var teater, sång, dans, hästar, spelade trumpet i skolorkestern, tävlade i orientering och löpning. Hon tyckte mycket om sin pappa som tog henne med till Go-cart banan som liten flicka. Hon hade en generös och magisk pappa. Malin berättar om sin lyckliga fantastiska barndom, där hon fick så mycket, blev lyft av sin pappa och en barndom som hon har kunnat hämta kraft ifrån hela sitt liv.

Malins resa har varit en fantastisk resa från Sigtuna till flera ställen i USA, spännande ställen som Honolulu men också Kanada och Frankrike och senare Asien. Olika typer av studier, journalistik, skådespeleri, historia etc. har växlats med olika typer av arbeten från säljare till sekreterare till redaktionsassistent och skådespelare. Malin är en fri själ! Hon har inte behövd någon ”degree” eller ”karriär”. Hon har kört sitt race och är än idag busiga Malin.

Hon njuter av sin ålder och vara 40 plus. Hon tycker det att vara en mogen kvinna är en fantastisk tid där hon kan dra nytta av sina erfarenheter. Hon tycker att åldersfixeringen är brutal i dagens samhälle. Hon är också ”självklar feminist”, dvs. att hon aldrig har känt att det var sämre att vara tjej, hennes pappa älskade att kvinnor var starka och Malin har känt sig värdefull. Pappan som positiv mansroll har ersätts med en man med båda fötterna på jorden som har stöttat Malin, som en klippa, och givit henne nödvändig skinn på näsa.

Malin har i livets skola lärt sig att leva i nuet och när hon jobbar med sina böcker är hon mycket noggrann och sköter sig. Hon tar sin roll som företagare allvarlig och vet att hon behöver komma ut och synas mer, föreläsa och annat för att lyckas. En av hennes böcker är redan översatt till Engelska så det tar inte slut vid Sveriges gränser. Böckerna kommer att resa – så som Malin har rest i sitt liv.

Och som Malin fortfarande reser. Hon har kommit in på skådespelarskolan Stella Adler i Los Angeles och hösten 2014 är planen att åka dit och realisera sin barndomsdröm om att spela in filmer i Hollywood. Jag kan redan se för mig att hon lyckas med det också.

BÖCKER:

Född Hungrig, självbiografi.

Louise blir Lizette, historiska roman om lyx under det glada 1920-talet.

WOMAN-HOOD, en underhållande nutida berättelse om 4 Qvinnor mitt i livet.
Kommer ut i november 2013.

www.malinforsman.se

 

 

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.