Allt om skrivande

Författarnätverket Skriva Bok

Det finns de som skriver böcker och så finns det författare. Det finns de som får sina böcker utgivna av etablerade förlag och så finns det de som ger ut böcker själva, genom sk eget förlag. Oavsett vilka tankar du har kring ditt skrivande och på vilket sätt du får dina böcker utgivna så har alla en sak gemensam – att ge ut böcker idag handlar inte bara om att skriva boken.

När du sitter ensam på din kammare och skriver är troligtvis inte marknadsföring av din blivande bok det första du tänker på. Bokbranschen idag är oerhörd tuff och även de stora förlagen lägger ut ett allt större ansvar på den enskilde författaren när det gäller marknadsföringen. Att bli utgiven är inte detsamma som att sälja böcker och den enkla sanningen är att böcker säljer inte sig själva.

För de flesta människor är detta med marknadsföring och personlig försäljning väldigt svårt. Det tar emot att berätta för världen om din bok och varför människor ska köpa den. Dels kan Jantelagen sätta en del käppar i hjulet för oss, dels vill man inte riskera att uppfattas som en skrikande reklampelare som tjatar om ens bok. Att däremot berätta om andra och att rekommendera andras böcker tycker det flesta är betydligt enklare. Ofta känns det inte bara enklare utan också mer äkta och roligt.

Det är därför som jag nu skapar ett författarnätverk där vi tillsammans kan supporta varandra med marknadsföring, stärka våra personliga varumärken och att nå ut till en bredare publik.

DSC05793Skriva Bok är ett författarnätverk som är öppet för alla som skriver – oavsett om du är publicerad författare ännu eller inte. Det är alltså ingen förening med en styrelse som tar alla beslut, utan ett nätverk med platt struktur där det är upp till var och en att avgöra hur mycket man vill engagera sig.

I första hand är syftet är att skapa en gemenskap där författare får stöd med marknadsföring. Genom att du berättar om andra författare, deras böcker och återger deras bästa tips så kommer andra i sin tur att berätta om dig. Min vision är att skapa arenor för erfarenhetsutbyte, support, inspiration och ny kunskap. Tillsammans kan vi nå så mycket längre än vad vi kan göra på egen hand.

För dig som vill vara med i nätverket är ditt första steg att gilla nya sidan Författarnätverket Skriva BokFacebook.

Om du vill bli medlem i nätverket är din enda investering den symboliska summan 150 kr (för 2013) för att täcka kostnaderna för administration av nätverkets webbplats. Teckna ditt medlemskap via denna länk: http://simplesignup.se/event/20415

Webbplatsen Skriva Bok
Författarnätverkets webbplats Skriva Bok kommer att ha författarporträtt där varje författare har möjlighet att berätta om sig själva, sina böcker och länka till sin egen hemsida. Webbplatsen kommer också att fyllas med inspiration till blivande författare och bokälskare genom artiklar/krönikor med skrivtips och intervjuer. Alla medlemmar i nätverket intervjuar och skriver artiklar/krönikor om varandra som vi sedan sprider i social media.

Andra aktiviteter som jag planerar att skapa tillsammans med medlemmarna i författarnätverket är:

(Aktiviteter som är kostnadsfria, till självkostnadspris eller kraftigt rabatterade)

Författar- och skrivmingel
En turné över hela Sverige där vi bjuder in intresserade till mingel (gratis eller till självkostnadspris) där ett antal författare får presentera sig själva, sin bok och ge sina bästa skrivtips alternativt leda en skrivövning.

Att träffa läsare live är ett bra sätt att nå ut men för många är det ett stort steg att hålla egna föredrag och att ordna allt praktiskt runt omkring. Att tillsammans med andra göra en gemensam aktivitet är både roligare och mer effektivt då fler personer hjälper till att sprida informationen om eventet.

Gemensamma kurser
En-dags-kurs, helgkurs eller veckokurs? I Sverige eller utomlands? Möjligheterna är oändliga och bara fantasin sätter stopp för vad man kan erbjuda.

Att tillsammans med andra ordna kurser på olika teman där vi gemensamt supportar med att sprida information om dem kommer göra marknadsföringen så mycket enklare.

Gemensamt mässdeltagande
Att delta på mässor är ett bra sätt att knyta nya kontakter. Att dela ansvaret för en monter är både roligare och mer kostnadseffektivt.

E-kurser
Medlemmar i nätverket kommer att kunna delta gratis i e-kursen Marknadsföring för författare som jag och Nina Jansdotter arrangerar senare i vår. Fler kurser i ämnen som t ex skrivande, stärka sitt personliga varumärke och kom igång med ditt bloggande är på planeringsstadiet, både sådana som är gratis och sådana som medlemmar i nätverket kan gå till reducerad avgift.

Slutet forum
Forum för erfarenhetsutbyte och peppning av varandra.

E-böcker
E-boken ”Skriva för webben” är under produktion och med beräknad lansering under april, vilken kommer att vara gratis för nätverkets medlemmar. Fler e-böcker på planeringsstadiet och möjlighet finns för nätverkets medlemmar att skriva e-böcker som vi hjälps åt att sprida.

Filmer
Skapande av korta filmer med inspirerande budskap, författarporträtt, boktrailers etc som vi tillsammans sprider.

Det här var några av mina idéer, vilka idéer har du?

Petra Ariton
Författare och bokdrömsmöjliggörare

Petra Ariton

Storyteller, skribent, författare och förläggare som älskar att berätta vanliga människors historier. Chefredaktör för webbtidningarna Allt om Företagande, Sund Var Dag, CoachingGuiden, Allt om skrivande och Allt om Jobb & Karriär. Genom Ariton Förlag, med utgivning inom personlig utveckling och sund livsstil, möjliggör hon förverkligandet av bokdrömmen för människor som vill berätta om sina livserfarenheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.