Författare berättarLoser

Fem frågor till Hanna Osvald Sahlin

I slutet av september ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Loser” där 30 författare delar med sig av berättelser om förlorare. Hanna Osvald Sahlin medverkar med novellen ”Fågelungen”.

 

Berätta kort om dig själv
Jag är i skrivande stund 21 år gammal och bor i Landskrona, men är uppvuxen utanför Göteborg. För snart två år sedan flyttade jag ner till Skåne för att läsa en skrivarkurs på folkhögskola, och sedan dess har jag stannat kvar! Både i Skåne och på skrivarkursen, Skrivarskolan i Malmö. När jag inte skriver dricker jag mycket te och spelar TV-spel.

Hur fick du idén till din novell?
Min novell fanns faktiskt redan innan jag såg att antologin sökte bidrag. Jag skrev den när jag gick första året på Skrivarskolan, till en uppgift som jag har för mig handlade om att skriva utifrån en karaktär som betraktar berättelsens huvudperson. Precis som mostern gör med Meja, i min novell.

Vilka är dina tankar kring begreppet loser?
Jag tror sällan att människor faktiskt är misslyckade. Däremot är det vanligt att omvärlden får många att känna sig misslyckade, vilket också har stort fokus i min novell. Jag skriver ofta om tunga ämnen och socialt utsatta människor, typiska losers, om en frågar samhället i alla fall.

Vad betyder skrivande för dig?
Oj. Mitt korta svar på den frågan är “allt”. Skrivande är livet, det är så jag överlever. Jag skriver mig igenom trauma och sorg och jag skriver för att sätta ord på kärlek och glädjetårar.

Vilken bok/vilka böcker ser du fram emot att läsa i sommar?
För att vara helt ärlig så har jag väldigt svårt att läsa samtidigt som jag skriver på egna, större projekt, vilket jag gör just nu. Mitt mål är att jag ska bli klar med min första roman i sommar, så jag ser verkligen fram emot att få läsa igenom den en sista gång och känna att jag är klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.