Författare berättarLoser

Fem frågor till Eleonore Hammare

I slutet av september ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Loser” där 30 författare delar med sig av berättelser om förlorare. Eleonore Hammare medverkar med novellen ”Vad är väl ett marathonlopp?”.

 

Berätta kort om dig själv
Jag jobbar till vardags som chef för en IT-organisation och har som intresse att skriva. Jag jobbar ganska mycket och skrivandet är ett sätt att koppla av, möjlighet att ge mig in i en annan karaktär och forma personer och händelser helt efter mitt eget huvud. Förutom skrivandet har jag som fritidsintresse att röra mig fysiskt genom att jogga eller att delta i olika träningspass på gymmet. Jag bor tillsammans med min man i centrala Stockholm och jag har en dotter som studerat dataspelsutveckling och som älskar dataspel och Cosplay.

Hur fick du idén till din novell?
Jag fick idén utifrån olika tankar och spår i huvudet som i sin tur bygger på vad jag hört olika människor säga i olika sammanhang. De olika pusselbitarna föll på plats när jag kom på ramberättelsen som blev ett marathonlopp. Jag har själv sprungit några marathonlopp och vet att det är fysiskt jobbigt och humöret och tankarna går i vågor under loppet och man har en hel del tid för tankar och reflektioner under den tid det tar att ta sig runt de drygt fyra milen.

Vilka är dina tankar kring begreppet loser?
Begreppet loser är blandat för mig. Ibland tänker jag elaka tankar om vissa människor som jag ser i olika sammanhang och som jag kan tänka att det är en loser i den mening att personen är mindre lyckad utifrån våra västerländska mått mätt med materiell standard som en parameter. Men andra gånger kan jag också tänka på begreppet loser ur ett mer humoristiskt perspektiv och då blir det mer kopplat till att man klantat sig på ett sätt som är lite dråpligt och som man kan skratta åt i efterhand.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet betyder mycket för mig och jag ser mig själv som en skrivande människa. Jag tycker om att skriva, oavsett om det är en rapport eller information på jobbet eller om det är en bloggtext eller en påhittad, skönlitterär text. Jag skriver dagbok, ”att göra-listor”, planer och mål, bloggtexter, informationstexter, rapporter, noveller, osv. Jag tycker om det skrivna ordet!

Vilken bok/vilka böcker ser du fram emot att läsa i sommar?
Sveas son av Lena Andersson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.