Författare berättarLoser

Fem frågor till Björn Velander

I slutet av september ger Ariton Förlag ut novellantologin “Loser” där 30 författare delar med sig av berättelser om förlorare. Björn Velander medverkar med novellen ”Aldrig en förlorare”.

 

Berätta kort om dig själv
Jag är en 42-årig man som bor i Halmstad där jag arbetar som yrkeslärare på gymnasiet. Skrivandet min hobby och det jag verkligen brinner för.

Hur fick du idén till din novell?
Idén kom till mig när jag funderade på mitt skrivande och hur det ofta uppfattas av personer runt omkring.

Vilka är dina tankar kring begreppet loser?
Det är en term som jag väldigt sällan funderar kring. Allt handlar i mitt tycke om hur man tacklar situationer. Det är bara när man ger upp utan att prova som man verkligen förlorar.

Vad betyder skrivande för dig?
Skrivandet är terapi och glädje, även om det kan vara en källa till stress och viss mån ångest. När jag väl sätter mig ner för att skriva så kan jag fokusera på ett helt annat sätt. Oavsett hur min dag har varit fram till den punkten så kan jag känna ett lugn när jag börjar skriva.

Vilken bok/vilka böcker ser du fram emot att läsa i sommar?  
I sommar hoppas jag att jag ska få tiden att läsa boken Fordlandia: The rise and fall of Henry Ford’s forgotten jungle city om Henry Fords misslyckade projekt att starta en gummiträdsodling i Brasiliens regnskog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.