Författare berättar

Över en vinterfika med Örjan Romefors

orjanBerätta kort om dig själv
Mitt namn är Örjan Romefors och jag kommer från Stockholm, där jag arbetar som historiker och arkivarie. Jag tycker – utan inbördes ordning – om att resa, läsa, skriva, spela tennis och lyssna på och spela musik. Sommaren och ljuset gör mig glad. Men en vinterfika kan ändå vara ett ljus i mörkret.

Hur fick du idén till din novell?
Den fick jag när jag tänkte på hur ofta skuld används som ett maktmedel i nära relationer.

Vad betyder skrivandet för dig?
Det är en fråga som inte är helt lätt att svara på, men skrivandet ska vara lustfyllt och är för mig en egen unik och lite privat plats. Jag tycker om att försvinna in i min berättelse och dess språk och bli överraskad av vart texten och fantasin för mig.

Vilken är din senaste lästa bok?
Det är Porträtt i sten av Julia Wallis Martin som är en mångbottnad psykologisk thriller

Vad är ditt favoritfika?
Det är beroende på var jag är, men nybakade scones med clotted cream, marmelad och lapsang tea en regnig höstdag är en av favoriterna.

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar , filosoferar och löser världsproblem. I början av december ger Ariton Förlag ut novellantologin ”Över en vinterfika” där 33 författare delar med sig av berättelser om livsförändring. Örjan Romefors medverkar med novellen ”Skuld”.

Gästkrönikör

Webbtidningen Allt om skrivande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Åsikterna i krönikan/artikeln är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.